- Autor: cardigan
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 600 |
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 120 |
Olej olivový | 25 |
Cibule | 250 |
Sójová omáčka | 30 |
Vlašské ořechy | 30 |
Zázvor | 20 |
Dochucovadla:
balsamico , mletý kmín, pepř, sojová omáčka,sůl
Energetická hodnota celkem: 5593 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1864 kJ
Bílkoviny (g): 9.7, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 5, Cukry (g): 21.3, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
- cibuli nakrájet na půlkolečka, celer nastrouhat na hrubo, zázvor na jemno, uvařit rýži zvlášť, na velké pánvi na oleji osmažit do zlatova cibuli, přidat celer, zázvor a také osmažit , ochutit sojovou omáčkou, osolit, okořenit, zakápnout troškou balsamika, přidat rozlámané ořechy a smíchat s rýží. Lze přidat podle chuti s celerem i trochu nastrouhané mrkve, kousky marinovaného tofu, opečených jater nebo kuřecích psou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.