- Autor: maarketkaa
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (uvařené) | 200 |
Máslo čerstvé | 25 |
Slanina anglická | 100 |
Česnek | 5 |
Vejce celá průměr | 165 |
Sůl | 1 |
Energetická hodnota celkem: 4580 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2290 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 36.5, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 17.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Špagety uvařím Aldente. Než je slijeme, odeberu do hrníčku trochu vody, ve které se vařily. Mezitím co se špagety vaří, osmahnu v pánvičce na másle anglickou slaninu , nakrájenou na drobno, až bude lehce křupavá, přidám česnek. Připravím si v misce tři vejce smíchaná s parmazánem, osolím, opepřím. Pak vypnu plotýnku pod pánvičkou a přidám slité špagety. Celé zamíchám i s připravenou vaječnou směsí. Aby špagety byly správně lesklé trochu přiliji vody ze špaget, pokud je potřeba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.