- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 1000 |
Olomoucké tvarůžky 1% | 100 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
sůl ,kmín,pažitka nebo petrželka
Energetická hodnota celkem: 2880 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 720 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky,uvaříme v osolené voděs kmínem,měkký scedímea necháme na sítu okapat.Potom květák narovnáme do ohnivzdorné misky nebo pekáče.Zakysanou smetanu smícháme se strouhanými nebo najemno nakrájenými tvarůžky a posekanou zelenou natí,přelijeme květáka dáme zapéct
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.