TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zeleninové karbanátky z červené čočky

Zpět
  • Autor: pancelka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

petrželka, majoránka, vegeta, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 5347 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 161, SAFA (g): 16, Cukry (g): 71, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1069 kJ

Bílkoviny (g): 16.4, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 14.2, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Uvaříme propláchnutou červenou čočku do změknutí. Na lžičce oleje zpěníme cibulku a přidáme na menší kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer (máme-li kapustu,kukuřičku, můžeme dát, případně můžeme vynechat některou kořenoovu zeleninu). Krátce orestujeme, podlejeme vodou ,osolíme,a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout a slijeme čočku. Čočku se zeleninou smícháme dohromady, přidáme dvě vejce, nastrouhaný sýr, strouhanku pro zahuštění (používám kukuřičnou, bezlepkovou, je méně kalorická), koření podle chuti (ideálně bez soli - dávám petržel, majoránku, česnek, vegetu), zamícháme a lžícemi tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. Na plechu pokrytém pečícím papírem, pokapaném pár kapkami oleje (není nutné), mírně rozplácneme a pečeme na 200 i více asi 15 minut z každé strany do zlatova. Podáváme se salátem (výboré jsou s rukolou, jenom tak a rajčaty, či jak kdo má rád.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři