- Autor: pancelka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Cibule | 60 |
Mrkev | 150 |
Celer bulva | 150 |
Petržel - kořen | 150 |
Vejce celá průměr | 120 |
Eidam 30% | 100 |
Strouhanka | 70 |
Česnek | 10 |
Rukola | 50 |
Dochucovadla:
petrželka, majoránka, vegeta, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5347 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 161,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1069 kJ
Bílkoviny (g): 16.4, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 14.2, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Uvaříme propláchnutou červenou čočku do změknutí. Na lžičce oleje zpěníme cibulku a přidáme na menší kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer (máme-li kapustu,kukuřičku, můžeme dát, případně můžeme vynechat některou kořenoovu zeleninu). Krátce orestujeme, podlejeme vodou ,osolíme,a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout a slijeme čočku. Čočku se zeleninou smícháme dohromady, přidáme dvě vejce, nastrouhaný sýr, strouhanku pro zahuštění (používám kukuřičnou, bezlepkovou, je méně kalorická), koření podle chuti (ideálně bez soli - dávám petržel, majoránku, česnek, vegetu), zamícháme a lžícemi tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. Na plechu pokrytém pečícím papírem, pokapaném pár kapkami oleje (není nutné), mírně rozplácneme a pečeme na 200 i více asi 15 minut z každé strany do zlatova. Podáváme se salátem (výboré jsou s rukolou, jenom tak a rajčaty, či jak kdo má rád.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.