- Autor: kuhnj
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 12.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rajský protlak | 50 | 
| Paprika červená | 100 | 
| Šunka vepřová standardní | 100 | 
| Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 200 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Květák | 700 | 
Dochucovadla:
sůl, oregano
Energetická hodnota celkem: 4271 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 90, 
                                                        Tuky (g): 50, 
                                                        Sacharidy (g): 55,
                                                        SAFA (g): 29,
                                                        Cukry (g): 34,
                                                        Vláknina (g): 25,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 356 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 4.6, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky a povaříme asi 5 minut ve slané vodě, scedíme, necháme dobře vykapat. Potom květák rozmačkáme, smícháme s vejci a asi s 70 g nastrouhaného sýra. Těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem a dáme do trouby rozehřáté na 220C. Pečeme do zrůžovění. Vyndáme plech z trouby, papír s roládou sundáme z plechu a necháme zchladnout. Potom potřeme rajským protlakem, poklademe plátkovým sýrem, šunkou a proužky červené papriky. Stočíme roládu, posypeme oreganem a nastrouhaným sýrem. Dáme opět do trouby zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






