- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Telecí kýta na řízky | 100 |
| Oleje (všechny druhy) | 5 |
| Cibule | 10 |
| Celer - bulva | 10 |
| Mrkev | 20 |
| Květák | 20 |
| Brokolice | 30 |
| Pór | 20 |
| Mouka pšeničná hladká | 5 |
| Rýže Basmati syrová | 40 |
Energetická hodnota celkem: 1590 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na medailónky, jemně rozklepeme, osolíme, opepříme. Zeleninu očistíme, květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, pórek, cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran porce masa, podlijeme vodou, doplníme novým kořením, zeleným pepřem, bobkovým listem a dáme dusit. Během varu přidáme zeleninu. Když je maso měkké, vyjmeme jej i se zeleninou na talíř a uchováme v teple. Šťávu z masa necháme mírně vydusit, zaprášíme moukou a za stálého míchání provaříme. Hotovou šťávu přelijeme přes maso a zeleninu, jako přílohu podáváme rýži.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






