- Autor: ALWIN
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 12.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brusinky sušené proslazené | 20 | 
| Rozinky | 20 | 
| Švestky sušené | 60 | 
| Vlašské ořechy | 200 | 
| Jablka | 700 | 
| Med | 50 | 
| Hollandia Selský jogurt bílý | 400 | 
| Ovesné vločky jemné | 250 | 
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 13877 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 82, 
                                                        Tuky (g): 154, 
                                                        Sacharidy (g): 394,
                                                        SAFA (g): 32,
                                                        Cukry (g): 236,
                                                        Vláknina (g): 57,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1156 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 19.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ovesné vločky jsem trochu rozmixovala, aby byli jemnější (ale ne úplně na mouku). Vločky, jogurt a med smíchat dohromady. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložit pečícím papírem. Polovinu těsta rozetřít na dno. Nahrubo nasekané ořechy, nastrouhaná jablka a pomixované ovoce smíchat dohromady. Směs navrsvit na první polovinu těsta. Trochu jsem to umačkala a uhladila, posypala skořicí a natřela zbytek těsta. Péct cca 30 minut na 200 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






