TOPlist


Jablečný koláč s tofu krémem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience odpovídají dortové formě s průměrem 24 cm.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vločky ovesné215
Vlašské ořechy (nesolené)70
Tofu natural průměr400
Rum10
Pudinkový prášek20
Olej řepkový30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)180
Med70
Jablko400
Cukr bílý (řepný, třtinový)10

Energetická hodnota celkem: 11330 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 296 SAFA (g): 17 Cukry (g): 122 Vláknina (g): 49 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 944 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 24.7 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 10.2 Vláknina (g): 4.1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice, citronová šťáva

Postup přípravy

Těsto: 170 g vloček, 50 g ořechů, 40 g medu, 20 ml oleje, 100 ml mléka. Vločky a ořechy nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm). Náplň: 400 g tofu, 20 g pudinkového prášku, 30 g medu, 80 ml mléka. Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Krém nalijeme na připravené těsto. Jablka nastrouháme nahrubo, ochutíme citronovou šťávou a skořicí a dáme na vrstvu krému. Drobenka: 45 g ovesných vloček, 20 g ořechů, 10 ml oleje, 10 g cukru, skořice. Drobenku si připravíme z vloček, ořechů, oleje, cukru a skořice. Drobenku přidáme na koláč zhruba v půlce pečení. Pečeme při 180°C cca 40 minut. Energetická hodnota na 100 g hotového pokrmu: 900 kJ

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 04. 2017 21:50

Margharetka

pořád přemýšlím co s tím bílým tofu :-) a zítra vyzkouším tento koláček

03. 03. 2017 21:34

Hanuja

Tofu krém jsem ještě nikdy na takovýto typ koláče a nezkoušela. Vyzkouším.

28. 02. 2017 10:40

babicka Eva

Vyzkouším, tofu uzené občas koupím.

27. 02. 2017 21:06

LuckaN78

to vypadá zajímavě

27. 02. 2017 17:47

martashi

.Zdravé, dobré, i já mám recept na něco podobného jen s klasickým tvarohem.

20. 02. 2017 17:39

Slonik71

To udělám manželovi k svatku

20. 02. 2017 09:04

dolevina

Podobné těsto dělám, ale plním ho různým ovocem, je to taky dobré.Ten tofu krém vyzkouším.

19. 02. 2017 23:27

hgrem

To vypadá výborně. určitě vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma