TOPlist


Jablečný koláč s tvarohem a ořechy

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Puding průměr (prášek)10
Jablko500
Cukr bílý (řepný, třtinový)40
Rum20
Vejce celé (syrové)165
Vločky ovesné130
Vlašské ořechy (nesolené)40
Čekankový sirup 40
Tvaroh odtučněný průměr250

Energetická hodnota celkem: 7224 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 228 SAFA (g): 11 Cukry (g): 113 Vláknina (g): 50 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 722 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 22.8 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 11.3 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice, citronová šťáva, množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku nebo malé dortové formě, hmotnost hotového pokrmu 985 g

Postup přípravy

Jablka (polovinu z celkového množství - cca 250 g) oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme s jemnými ovesnými vločkami, jedním vejcem a skořicí. Přisladíme čekankovým sirupem, promícháme a necháme chvíli odležet, aby vločky nasákly. Těsto vložíme do pekáčku nebo formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se 2 žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a rumem (cca 10 ml). Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto. Zbylá jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s citronovou šťávou, skořicí a trochou rumu (cca 10 ml). Jablka rozprostřeme na jogurtovou náplň a posypeme vlašskými ořechy. Pečeme cca 35 minut na 170°C, dokud není tvarohová náplň ztuhlá.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

30. 03. 2019 09:13

HankaCh

Vyzkoušeno a je skvělý i když se mi podle surovin zdálo že bude až moc zdravý :-) Ten vlockovy korpus bude dobrý i pro jiné náplně.

16. 03. 2019 10:42

pomenka

tvarohová nebo jogurtová náplň? tak jaká?jinak vyzkouším.

14. 03. 2019 20:37

zdenalan

Také vyzkouším, děkuji.

14. 03. 2019 09:24

bessi

Díky za recept, určitě vyzkouším

11. 03. 2019 12:25

muriela

Díky za tip, vyzkouším :-)

11. 03. 2019 08:06

klosa

Už jen po přečtení receptu mám na něj chuť.Jablek mám dost a tvaroh mám v ledničce

11. 03. 2019 07:14

ajanka

Něco podobného znám, ale bez vloček, tohle vypadá taky dobře :-).

11. 03. 2019 05:34

nevzdavatse

Zajímavá varianta kterou neznám. Zkusím.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma