TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečný koláč s tvarohem a ořechy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, citronová šťáva, množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku nebo malé dortové formě, hmotnost hotového pokrmu 985 g

Energetická hodnota celkem: 7168 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 224, SAFA (g): 11, Cukry (g): 107, Vláknina (g): 56, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 717 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 22.4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jablka (polovinu z celkového množství - cca 250 g) oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme s jemnými ovesnými vločkami, jedním vejcem a skořicí. Přisladíme čekankovým sirupem, promícháme a necháme chvíli odležet, aby vločky nasákly. Těsto vložíme do pekáčku nebo formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se 2 žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a rumem (cca 10 ml). Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto. Zbylá jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s citronovou šťávou, skořicí a trochou rumu (cca 10 ml). Jablka rozprostřeme na tvarohovou náplň a posypeme vlašskými ořechy. Pečeme cca 35 minut na 170°C, dokud není tvarohová náplň ztuhlá.

Fotografie

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 07. 2020 23:22
No musím říct, že to "těsto" z namočených ovesných vloček bylo tuhé už při pokládání do pekáčku, pečením se ještě hmota scelila, takže celkově
to nemohu hodnotit jako dobrý moučník. Je mi líto.
09. 01. 2020 10:49
Vyzkouseno,ideální zdravější varianta pro mlsaly(jako ja). Doporucuji spíš středně velký pekáč, na malý, hranatý vyšlo až dost vysoké (hlavne díky nadychane naplni).
Velký plus za žádný prášek do pečiva :)
Díky!
30. 03. 2019 09:13
Vyzkoušeno a je skvělý i když se mi podle surovin zdálo že bude až moc zdravý :-) Ten vlockovy korpus bude dobrý i pro jiné náplně.
16. 03. 2019 10:42
tvarohová nebo jogurtová náplň? tak jaká?jinak vyzkouším.
14. 03. 2019 20:37
Také vyzkouším, děkuji.
14. 03. 2019 09:24
Díky za recept, určitě vyzkouším
11. 03. 2019 12:25
Díky za tip, vyzkouším :-)
11. 03. 2019 08:06
Už jen po přečtení receptu mám na něj chuť.Jablek mám dost a tvaroh mám v ledničce
11. 03. 2019 07:14
Něco podobného znám, ale bez vloček, tohle vypadá taky dobře :-).
11. 03. 2019 05:34
Zajímavá varianta kterou neznám. Zkusím.

Naši partneři