- Autor: Whitegold
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej olivový | 8 | 
| Vlašské ořechy | 14 | 
| Okurka salátová | 180 | 
Dochucovadla:
Olivový olej, sůl, případně česnek.
Energetická hodnota celkem: 797 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 4, 
                                                        Tuky (g): 16, 
                                                        Sacharidy (g): 8,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 4,
                                                        Vláknina (g): 3,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Salátovou okurku dobře omyjeme a i se slupkou nejdříve do kříže podélně a potom příčně nakrájíme do misky na kousky o hraně cca 1 cm, Přidáme nahrubo nasekané nebo rukou nalámané vlašské ořechy, zlehka osolíme a zakápneme olivovým olejem. Směs důkladně promícháme, aby olej a sůl obalil kousek každé okurky a servírujeme. Pikantnější variantu zhotovíme použitím přiměřeného množství rozetřeného česneku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









