TOPlist


Květákový nákyp

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)250
Eidam 30%60
Máslo čerstvé nesolené50
Krupička dětská 50
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Květák850

Energetická hodnota celkem: 5855 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 88 SAFA (g): 37 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 732 kJ

Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 4.6 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

sůl, muškátový květ

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Z mléka a krupice uvaříme kaši, osolíme, přidáme máslo, květ, do vychladlé žloutky a strouhaný sýr. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Do pekáčku na papír vyrovnáme růžičky květáku, zalijeme těstíčkem a zvolna upečeme do zlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma