TOPlist


Pohanková sekaná

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pohanka loupaná lámanka100
Cibule150
Česnek40
Vejce celé (syrové)110
Mouka špaldová celozrnná10
Vepřová plec (syrová)1000

Energetická hodnota celkem: 9742 kJ

Bílkoviny (g): 220, Tuky (g): 113, Sacharidy (g): 103 SAFA (g): 49 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1624 kJ

Bílkoviny (g): 36.7, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 17.2 SAFA (g): 8.2 Cukry (g): 1.7 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Předem si uvaříme pohankovou lámanku podle návodu na etiketě (většinou na 1 díl pohanky 2 díly vody, vaříme asi minutu a necháme v teple dojít). Maso umeleme nebo koupíme mleté, cibuli nastrouháme a česnek prolisujeme. 1 bílek dáme stranou. Vše ostatni důkladně promícháme. Ze směsi vytvoříme 2 šišky, ty potřeme zbylým bílkem, podlijeme vývarem a pečeme cca 75 minut. Podáváme s bramborem nebo br. kaši. Sekana je výborná i za studena, s chlebem a hořčicí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

11. 09. 2017 10:59

muriela

Takhle s masem sekaná chutná úplně stejně jako běžná sekaná, jen na struktuře je vidět, že je v ní pohanka obsažená ... bez masa by se muselo dát asi pohanky více a sekaná by pak chutnala úplně jinak ... mně chuť pohanky nevadí, ale nevěřím, že by mi bezmasou sekanou mužští jedli ... navíc i maso patří do zdravého jídelníčku, myslím že není důvod ho z jídelníčku vyřadit za každou cenu, snad jen volit maso méně tučné ... tady používám mleté vepřové maso s 20% tuku a sekaná není vůbec suchá (asi díky tomu, že pohanka je vláčná)

10. 09. 2017 20:58

paniLiba

To by mohlo být dobré

10. 09. 2017 18:29

ajanka

Ještě jsem neměla odvahu tohle rodině nabídnout, ale když vidím jak si to všichni chválí, tak to brzy vyzkouším. Nejprve asi i s masem a trošku pro sebe odendám bez masa, aby jsem odhadla, co tomu příště řeknou. Spoustu nových věcí jsem do jídelníčku už zařadila díky projektu a jsem ráda, že se tím obohatil.

10. 09. 2017 18:06

Veve12

Já dělám bez masa a je výborná. Nebo karbanátky a sní mi to i manžel se synem. Čočkovou dělám také bez masa a ještě paštiku :-)))

10. 09. 2017 16:12

Yogii

Šlo by to také bez masa? Já peču čočkovou sekanou, recept jsem taky zveřejňovala, a ta je dobrá i bez masa.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma