TOPlist


Databáze potravin

Pohanka loupaná lámanka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1440 kJ
  • Bílkoviny: 10 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 71 g
  • SAFA: 0.7 g
  • Cukry: 0.3 g
  • Vláknina: 4 g
  • Sůl: 0.01 g
Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Je bohatým zdrojem škrobu, obsahuje hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahuje vitaminy, minerální látky a vlákninu. Významný je také obsah rutinu a rostlinných sterolů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanka neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Pohanku lze použít k přípravě kaší, nákypů, rizota, jako přídavek do salátů, polévky apod.

Náhrada

Pohanku je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit ji můžete například jáhly, celozrnným kuskusem, bulgurem, rýží natural apod.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma