- Autor: pajaha
- Doba přípravy (min.): 35
- Porce: 8.00
Dva druhy mletého masa, kukuřice, fazole, drcená rajčata. Příloha rýže nebo chléb. Pro minimálně 8 osob .-)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 300 |
Vepřová krkovice | 300 |
Fazole červené sterilované (Bonduelle) | 350 |
Kukuřice (Bonduelle) | 230 |
Rajčata | 300 |
Cibule | 200 |
Česnek | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Kečup | 80 |
Dochucovadla:
Sůl, česnek, kečup, chilli, pepř.
Energetická hodnota celkem: 10541 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 147,
Sacharidy (g): 157,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 81,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ
Bílkoviny (g): 17.4, Tuky (g): 18.4, Sacharidy (g): 19.6, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na cibulce a olivovém oleji osmahneme mleté maso (polovina vepřového 300 g, polovina hovězího 300 g), osolíme (hodně), opepříme, přidáme chilli a červenou papriku, rozmačkaný česnek a restujeme. Po chvíli přidáme plechovku drcených loupaných rajčat a vaříme. Až je maso úplně měkké, tak přidáme fazole a kukuřici, případně dochutíme kečupem, solí a chili podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.