- Autor: Petjule79
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Eidam 30% | 100 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Hollandia Jogurt bílý krémový | 100 | 
| Smetana zakysaná 15% | 400 | 
| Brambory (syrové) | 400 | 
| Lilek | 400 | 
| Rajčata konzervovaná | 800 | 
| Olej olivový | 10 | 
| Cibule | 50 | 
| Hovězí mleté průměr | 500 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano, skořice, zeleninový bujón
Energetická hodnota celkem: 12437 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 168, 
                                                        Tuky (g): 186, 
                                                        Sacharidy (g): 155,
                                                        SAFA (g): 101,
                                                        Cukry (g): 61,
                                                        Vláknina (g): 44,
                                                        Sůl (g): 9
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1555 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 23.3, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 12.6, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.1
Postup přípravy
Na troše oleje osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme maso a opečeme jej dozlatova. Masovou směs poprášíme oreganem a skořicí, zamícháme, přidáme loupaná rajčata v konzervě a jednu konzervu vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, osolíme. Přivedeme k varu, přisypeme lilek a bramboru na kostičky. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Smetanu či jogurt smícháme s vejci a dvěma třetinami jemně strouhaného sýra. Masovou směs přemístíme do zapékací mísy, přelijeme ochucenou smetanou a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Podáváme s křupavým pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









