TOPlist


Plněné papriky po balkánsku

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sibule
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Paprika bílá600
Vepřové mleté průměr (syrové)200
Cibule150
Rýže dlouhozrnná uvařená (nesolená)200
Vejce celé (syrové)55
Rajčata 100

Energetická hodnota celkem: 4360 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 95 SAFA (g): 21 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2180 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 47.5 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 6.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl pepř adžika paprika pálivá i nepálivá

Postup přípravy

Cibuli na kostičky necháme přejít vařící vodou až změkne. Ochladíme, přidáme k masu a vejci, okořeníme pepřem, solí, špetka pálivé papriky, česnek, ev. trochu adžiky. Přidáme uvařenou rýži, zamícháme, naplníme 4 papriky bílé nebo dlouhé zelené. zbylé papriky nasekáme na kostičky a upečeme spolu s rajcčetem a paprikou jako základ omáčky na 2 lžících oleje s trochou nepálivé papriky. Papriky mají být hnědé na povrchu, nejlépe se pečou v remosce. Výpek s paprikami a rajčaty rozmixujeme a polijeme jím papriky. Správně by maso mělo být půj vepřové půl jehněčí (skopové). Jí se bez přílohy, ev. bílý chleba.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma