TOPlist


Databáze potravin

Vepřové mleté průměr (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1100 kJ
  • Bílkoviny: 17 g
  • Tuky: 21 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 9.5 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.12 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u kupovaného mletého masa je však obecně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou než kupované mleté maso je umlít si maso doma či si ho nechat namlít u řezníka z vámi vybraného libovějšího kousku masa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma