TOPlist


Guláš z hlívy ústřičné

  • Uživatelský recept
  • Autor: kumaspak
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hlíva ústřičná300
Žampiony300
Olej řepkový28
Cibule125
Česnek17
Masox (hotový výrobek)800
Rajský protlak albert190
Voda100

Energetická hodnota celkem: 2854 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 71 SAFA (g): 3 Cukry (g): 42 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 714 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 17.8 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 10.5 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 2.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, mletý kmín, 2lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, snítka rozmarýnu, rajský protlak

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené hlívu (pokud nemáme hlívu přidáme žampiony, kdo nemá ani ty dělá jiný guláš), přidáme mletý kmín, sůl, pepř, sladkou papriku, pálivou papriku nebo feferonky (pro lepší šmrnc) krátce orestujeme, přidáme protlak, česnek, přilijeme vývar (má být zeleninový já přihodila masox) a snítku rozmarýnu, pak podusit cca 15-20 min. Ze 100ml vody a 2 lžic hlm uděláme záklechtek a zahustíme gulášek. ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Podávat můžeme s rýží nebo chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma