- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Citrony | 50 |
| Petržel - nať | 10 |
| Mrkev | 40 |
| Zelí čínské | 100 |
| Brambory zimní | 120 |
| Žampiony | 30 |
| Máslo | 3 |
| Cibule | 30 |
| Kapr | 140 |
Energetická hodnota celkem: 1554 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Porci kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Plátek citronu si necháme na ozdobu. Zeleninu, žampiony a brambory očistíme, brambory oloupeme, osolíme, okmínujeme a uvaříme běžným způsobem. Rybu opečeme z obou stran na másle, vyndáme ji a uchováme v teple. Na zbylém tuku orestujeme žampiony s cibulí, ochutíme, navrch vrátíme porci kapra a v troubě upečeme. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, mrkev nastrouháme na jemném struhadle, připravíme si sladkokyselou marinádu a přelijeme přes zeleninu. Před podáváním ozdobíme brambory sekanou petrželovou natí, rybu plátkem citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






