- Autor: baruss
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory albert Quality | 500 |
Česnek | 2 |
Lilek | 290 |
Mrkev | 100 |
Cibule | 160 |
Rajčatová štáva | 400 |
Rajčata | 100 |
Mleté maso na sekanou | 300 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Voda | 300 |
Gouda 48 % průměr | 60 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, skořice, oregano, chilli papričky
Energetická hodnota celkem: 8461 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 119,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2115 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 29.8, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 13.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli osmažíme s česnekem na lžíci oleje, pak přidáme mleté maso a necháme opékat. Poté přidáme plechovku rajčat, cca 300 ml vody, nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, oregano a lžičku skořice. Necháme pomalu probublávat. Mezitím nakrájíme lilek a brambory na tenké plátky cca 0,5 cm. (Brambory můžeme dát vařit cca na 10 min, aby nebyly úplně tvrdé. Plátky lilku potřít trochou oleje a dám na plech do trouby, aby zezlátly. Pak se zkrátí celkový čas pečení). Do pekáčku pak naskládáme plátky brambor a posolíme, na ně lilek a polijeme částí masové směsi. Další vrstvu brambor, lilek a zbytek směsi a na vrch posypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.