TOPlist


Mořský vlk s bylinkovou krustou a lehkým bramborovým salátem

  • STOB recept
  • Autor: Karolína Fourová
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Petržel - nať40
Citronová šťáva40
Olej olivový15
Knäckebrot Wasa original40
Brambory vařené (nesolené)800
Cibule100
Okurky sterilované průměr160
Bujón průměr (hotový)100
Ryba středně tučná průměr (syrová, nesolená)600

Energetická hodnota celkem: 7262 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 162 SAFA (g): 14 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1816 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 40.5 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Filety osolíme, opepříme a potřeme citrónovou šťávou. Mezitím si nadrtíme knäckebroty na jemno, smícháme s nasekanou petrželí, solí, pepřem a olivovým olejem. Bylinkovou strouhanku naneseme na filety a pečeme v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem na 180 °C cca 15 minut. Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli oloupeme a krátce spaříme, nakrájíme na tenká půlkolečka a smícháme s bramborami. Přidáme na tenké plátky nakrájenou kyselou okurku. Zálivku připravíme ze zeleninového vývaru, láku z okurek, soli a pepře.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

02. 10. 2017 11:05

Yogii

Ten bramborový salát je opravdu lehký, celé to stojí za vyzkoušení.

02. 10. 2017 09:24

Niraska

Zajímavý recept, oceňuji nápad s bylinkovou knäckebrotovou strouhankou. Díky, vyzkouším co nejdříve :-)

12. 05. 2017 06:38

ajanka

Vypadá to zajímavě, ryby mám moc ráda, takže snad vyzkouším udělat :-)

10. 05. 2017 12:25

jesus

nemám ráda ryby, maximálně tuňáka nebo lososa

10. 05. 2017 08:57

MaHelen

tak to je moc dobrý recept. Ryby jím na jakýkoliv způsob mám je moc ráda

08. 05. 2017 22:55

Hanuja

Tento recept je zajímavý, vyzkouším jej.

08. 05. 2017 20:00

DanaR

Dobrý nápad udělat si bylinkovou strouhanku z knäckebrotu.

08. 05. 2017 19:43

zdenalan

Já obaluji v kukuřičných lupínkách, je to také dobré, ale tento recept také vyzkouším.

08. 05. 2017 19:02

babicka Eva

Určitě to bude velmi dobré.

08. 05. 2017 13:51

Slonik71

Vypadá to dobře určitě vyzkouším

08. 05. 2017 12:54

bessi

Něco podobného jsem nedávno měla a bylo to výborné.

08. 05. 2017 09:17

pejska

Díky za recept. Bramborový salát znám, naučila jsem se jej na dovče v Tyrolích(tam do něj přidávali ještě trochu plnotučné hořčice a lžíci oleje) a jiný už doma neděláme. Ale rybku obalenou v knakebrotech....bude na jídelníčku v nejbližším možném termínu :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma