TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

ražné kocky fínske

Zpět
  • Autor: shipka45
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

soľ, semienka podľa vlastného výberu

Energetická hodnota celkem: 6363 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 248, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 43, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 5.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do 1/2 dl vlažnej vody dáme droždie a 200g žitnej múky, premiešame a necháme na teplom mieste cca 30 minút podkysnúť. Do zmesi pridáme trstinovú melasu rozmiešanú v zbytku vody (z ktorej si asi 3PL necháme na natretie cesta), ocot, olej a soľ a nakoniec zvyšnú múku.Všetko dobre premiešame. Do pekáča vložíme silikónovú podložku, ktorú dobre pomúčime. Cesto je lepkavé, rukami ho jemne natlačíme na pekáč. Znova pomúčime a necháme 1 hodin4 podkysnúť. Po vykysnutí cesto nakrojíme na 8 štvorcov. Vrch cesta natrieme zbytkom vody v ktorej sme rozpustili melasu, posypeme semienkami podľa vlastnej voľby. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme cca 45 minút . Po upečení, kocky oddelíme. Konzumujeme ich ako sendvič alebo zapečené v toastovači.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři