TOPlist


jablečník - křehký koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: Zuzana Zuzka
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná bílá600
Sádlo vepřové škvařené60
Hera200
Cukr bílý (řepný, třtinový)120
Žloutek (syrový)40
Mléko polotučné (1,5 % tuku)40
Tuzemák20
Jablko1500
Kypřící prášek do pečiva5

Energetická hodnota celkem: 22358 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 226, Sacharidy (g): 725 SAFA (g): 98 Cukry (g): 283 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 745 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 24.2 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 9.4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, badyán, hřebíček, ....

Postup přípravy

kromě jablek vše smícháme, uhněteme tuhé těsto, necháme 1hodinu odpočinout v lednici. Rozdělíme na poloviny, rozválíme na placky velikosti plechu a mezi ně dáváme nádivku z jablek. Nádivka: jablka nastrouháme nahrubo a mírně podusíme, můžeme přidat rozinky, ořechy, skořici ...., jablek můžeme dát i víc, těsto trochu nabyde a je lepší, když je vyšší i jablečná vrstva Pečeme na 170 °C asi 40 minut, podle trouby množství je na velký plech

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma