- Autor: alenkaskl
- Doba přípravy (min.): 80
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Cibule | 300 |
Hovězí kližka | 360 |
Česnek | 20 |
Rajský protlak | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Voda | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř černý mletý, kmín mletý, majoránka, červená mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 3307 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 827 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
1.Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. 2.V hrnci rozpusťte sádlo a nechejte na něm cibuli opéct. Cibule by měla mít zlatohnědou barvu. 3.Česnek oloupejte a prolisujte. 4.K cibuli přidejte lžíci mleté papriky, rajčatový protlak a česnek. 5.Celou směs řádně promíchejte. Následně mírně podlijte. 6.Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky. 7.Maso přisypte do hrnce a promíchejte se základem. 8.Maso zaprášte zbylou paprikou, osolte a přidejte kmín a pepř. 9.Celý obsah hrnce mírně podlijte vodou a začněte pomalu dusit. Vodu následně všechnu odvaříme. 10.Zbylé maso se šťávou poprášte moukou, důkladně promíchejte a za stálého míchání chvilku opékéjte. 11.Pokud se nám začne směs připékat, musíte ji ihned podlít. Ovšem podlévejte v rámci možností jen málo. 12.Dále pozovolna duste, dokud maso není dostatečně měkké, podle potřeby podlévejte. 13.Požadovanou hustotu guláše docílíte vyvařením vody. 14.Na závěr dušení provedete dochucení guláše majoránkou. 15.Promíchejte a ještě malou chvilku nechejte na plotně.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.