- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 78.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kokosový olej panenský | 105 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Mouka kukuřičná | 100 |
Zázvor | 12 |
Škorica mletá | 5 |
Med | 33 |
Trstinová melasa | 33 |
Voda | 20 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Jablkovo-pomarančové pyré | 80 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 5 |
Energetická hodnota celkem: 9540 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 111,
Sacharidy (g): 279,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 122 kJ
Bílkoviny (g): 0.4, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 3.6, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Múky, prášok do pečiva a škoricu dáme do väčšej misy. V 2-3 PL vriacej vody rozpustíme melasu, med, 2ČL strúhaného ďumbieru( zázvoru), rozpustený kokosový olej a jablkovo-pomarančové pyré. Tieto tekuté prísady pridáme k suchým prísadam, dobré spracujeme a dáme do chladničky postať na noc. Cesto rozváľkame na hrúbku cca 2-3mm, povykrájame formičkami a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.. Vrch dumbierok jemne posýpeme kryštáľovým trstinovým cukrom. Pečieme v rúre rozohriatej na 175°C cca 15 minút.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.