TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelňačka s uzeným tempehem

Zpět
  • Autor: ozzy.kratky
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list 2-3,kmín lžička ,paprika lžička,sůl

Energetická hodnota celkem: 8045 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 98, Sacharidy (g): 185, SAFA (g): 30, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 49, Sůl (g): 25

Energetická hodnota na 1 porci: 1006 kJ

Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 23.1, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6.1, Sůl (g): 3.1

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujte cibuli, uzený tempeh pokrájený na větší kostky a koření. Sladkou papriku restujte jen krátce, aby nezhořkla. Přisypte mouku a krátce ji opražte. Nakonec přidejte zelí (nebo polovinu kysaného), dobře osolte a vše zalijte vývarem nebo horkou vodou. 2 Vařte cca 15–20 minut nebo dokud zelí nezměkne. Pokud máte rádi brambory, přidejte je nakrájené na kostky v průběhu vaření a uvařte v polévce. Pokud jíte brambory často, je vhodné je nahradit jinou zeleninou, například kouskem kedlubny nebo tuřínu. 3 Když máte zeleninu měkkou, odstavte polévku z ohně a vmíchejte kysané zelí a polévku zjemněte sójovou smetanou. Občas můžete ozdobit osmaženou cibulkou. Pokud se vám polévka zdá málo kyselá, přidejte šťávu z kysaného zelí nebo ocet, který polévku okyselí i osolí zároveň.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři