- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
olivový olej | 15 |
Mouka špaldová celozrnná | 60 |
Sojová alternativa ke smetaně na vaření (Alpro) | 100 |
Cibule | 100 |
vývar | 1000 |
Zelí bílé hlávkové | 200 |
Brambory pozdní | 120 |
Tempeh uzený | 190 |
Máslo přepuštěné Ghí | 20 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 200 |
Dochucovadla:
bobkový list 2-3,kmín lžička ,paprika lžička,sůl
Energetická hodnota celkem: 8045 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 98,
Sacharidy (g): 185,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 25
Energetická hodnota na 1 porci: 1006 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 23.1, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6.1, Sůl (g): 3.1
Postup přípravy
Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujte cibuli, uzený tempeh pokrájený na větší kostky a koření. Sladkou papriku restujte jen krátce, aby nezhořkla. Přisypte mouku a krátce ji opražte. Nakonec přidejte zelí (nebo polovinu kysaného), dobře osolte a vše zalijte vývarem nebo horkou vodou. 2 Vařte cca 15–20 minut nebo dokud zelí nezměkne. Pokud máte rádi brambory, přidejte je nakrájené na kostky v průběhu vaření a uvařte v polévce. Pokud jíte brambory často, je vhodné je nahradit jinou zeleninou, například kouskem kedlubny nebo tuřínu. 3 Když máte zeleninu měkkou, odstavte polévku z ohně a vmíchejte kysané zelí a polévku zjemněte sójovou smetanou. Občas můžete ozdobit osmaženou cibulkou. Pokud se vám polévka zdá málo kyselá, přidejte šťávu z kysaného zelí nebo ocet, který polévku okyselí i osolí zároveň.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.