TOPlist


Zapekané bravčové ľadvinky

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ledvinky vepřové (syrové)578
Olej slunečnicový25
Cibule šalotka70
Paprika červená200
Hlíva ústřičná200
Smetana na vaření 10%125
kukuričný škrob12
Tavený syr Karička15
Syr Kleopatra 20%50
Petržel - nať10

Energetická hodnota celkem: 5424 kJ

Bílkoviny (g): 118, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 38 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1356 kJ

Bílkoviny (g): 29.5, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 11.5 SAFA (g): 9.5 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

siľ, čierné korenie

Postup přípravy

Ledvinky očistíme a naložíme přes noc do mléka s rozmačkaným česnekem. Ledvinky osušíme, opečeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapekacejí misky. Obložíme na oleji orestovanou zeleninou a houbami. Za stálého míchání uvaríme bešamel zo smetany, 1PL kuk.škrobu, rozpustíme v ňom jeden trojuholníček taveného syra. a zalijeme ním ledvinky a zeleninu v miske. Zapékáme cca 1/2 hodiny. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma