- Autor: vorlos
- Porce: 1.00
100 g libového hovězího masa, 7 g oleje,, 15 g cibule, 5 g česneku, 30 g rajského protlaku, 100 g rajčat, 5 g hladké mouky, 40 g syrové rýžem provensálské bylinky, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 7 |
Cibule | 15 |
Česnek | 5 |
Rajčata | 100 |
Rajský protlak | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Rýže Parboiled syrová | 40 |
Dochucovadla:
rajčatový protlak, provensálské byliny, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 1699 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.