TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí na rajčatech s provensálským kořením, rýže - recept STOB z knihy Hubneme s rozumem tvořivě

Zpět

100 g libového hovězího masa, 7 g oleje,, 15 g cibule, 5 g česneku, 30 g rajského protlaku, 100 g rajčat, 5 g hladké mouky, 40 g syrové rýžem provensálské bylinky, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín

Ingredience

Dochucovadla:

rajčatový protlak, provensálské byliny, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín

Energetická hodnota celkem: 1699 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři