TOPlist


Vepřové s cizrnou v rajčatech

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajanka
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová pečeně (syrová)600
Cizrna (v suchém stavu)500
Rajský protlak75
Cibule75
Olej řepkový20
Cukr třtinový hnědý5

Energetická hodnota celkem: 11849 kJ

Bílkoviny (g): 231, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 303 SAFA (g): 25 Cukry (g): 78 Vláknina (g): 79 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1975 kJ

Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 50.5 SAFA (g): 4.2 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 13.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

Římský kmín, pepř, sůl, třtinový cukr - pokud nám to připadá kyselé

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nebo kotletu nakrájíme na větší kostky - jako na guláš, zarestujeme na cibulce, kterou jsme nechali na trošce oleje zesklovatět, přidáme rajský protlak, římský kmín, zalijeme vroucí vodou, tak aby to bylo lehce ponořené a podusíme do měkka. Namočenou cizrnu z předešlého dne propláchneme a uvaříme s kořením do měkka. Scedíme, přidáme k podušenému masu, promícháme, dochutíme solí a můžeme podávat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma