TOPlist


bublanina se šmakounem

  • Uživatelský recept
  • Autor: ANCINKA
  • Porce: 12.50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Maliny250
Voda40
Kypřící prášek do pečiva18
Kokos mletý20
Olej řepkový55
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Mouka špaldová celozrnná400
Cukr hnědý (řepný, třtinový)90
Šmakoun klasik200
Vejce celé (syrové)275

Energetická hodnota celkem: 13145 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 107, Sacharidy (g): 411 SAFA (g): 51 Cukry (g): 118 Vláknina (g): 55 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1052 kJ

Bílkoviny (g): 10.1, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 32.9 SAFA (g): 4.1 Cukry (g): 9.4 Vláknina (g): 4.4 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

Můžete dochutit drobenkou, kterou posypete koláč před pečením, ale to je již o jiných výživových hodnotách. Malin doporučuji dát více, pekla jsem poprvé, příště dám určitě alespoň 350g. Píši že to má 12,5 porce, koláč po upečení vážil 1250 g, tak aby to

Postup přípravy

Cukr ušleháme s vejci, postupně přidáme olej, mléko, ve kterém jsme si rozmixovali nastrouhaného Šmakouna, za stálého šlehání přisypeme mouku a kypřící prášek. Připravené vyšlehané těsto nalijeme do formy, já měla silikonovou, pokud použijete klasickou formu, vytřeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto nalijeme do formy a posypeme malinami. Formu vložíme do předem rozehřáté trouby, pečeme na 180 st.C cca 35 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma