TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hrách a kroupy

Zpět
  • Autor: 1a234
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř,kmín, majoránka, petrželová nať, celerová nať, saturejka, libeček, česnek

Energetická hodnota celkem: 10381 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 354, SAFA (g): 30, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 56, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1730 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Den předem namočený hrách( můžeme i kroupy, ale každé zvláštˇ) Z hrachu slít vodu v které se namáčel, propláchnout a vařit s kmínem, saturejkou a natí, Osolené kroupy s trochou sádla vaříme v namáčecí vodě. Je dobré připravit obě hlavní součásti tohoto pokrmu tak, abychom na konci vaření nemuseli scezovat cenný odvar. Nejlepší je při vaření vše promíchávat a postupně dolévat po troškách vodu, a nakonec nechat vše stát, aby se tekutina do hrachu či krup prostě natáhla. Najemno nakrájenou cibuli opečeme . Když začne zlátnout, přidáme drobně posekaný česnek. Ten osmahneme jen krátce a doplníme nasekanou natí celeru a petržele, případně i libečku. Nakonec se přidá majoránka a pepř. Hrách a kroupy, cibuli s kořením smícháme a pečeme v troubě Nakonec se přidá majoránka a pepř.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři