- Autor: 1a234
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sádlo vepřové škvařené | 70 |
Česnek | 40 |
Cibule | 120 |
Kroupy ječné | 250 |
Hrách (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř,kmín, majoránka, petrželová nať, celerová nať, saturejka, libeček, česnek
Energetická hodnota celkem: 10381 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 354,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1730 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Den předem namočený hrách( můžeme i kroupy, ale každé zvláštˇ) Z hrachu slít vodu v které se namáčel, propláchnout a vařit s kmínem, saturejkou a natí, Osolené kroupy s trochou sádla vaříme v namáčecí vodě. Je dobré připravit obě hlavní součásti tohoto pokrmu tak, abychom na konci vaření nemuseli scezovat cenný odvar. Nejlepší je při vaření vše promíchávat a postupně dolévat po troškách vodu, a nakonec nechat vše stát, aby se tekutina do hrachu či krup prostě natáhla. Najemno nakrájenou cibuli opečeme . Když začne zlátnout, přidáme drobně posekaný česnek. Ten osmahneme jen krátce a doplníme nasekanou natí celeru a petržele, případně i libečku. Nakonec se přidá majoránka a pepř. Hrách a kroupy, cibuli s kořením smícháme a pečeme v troubě Nakonec se přidá majoránka a pepř.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.