TOPlist


Databáze potravin

Kroupy ječné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1500 kJ
  • Bílkoviny: 9 g
  • Tuky: 2.8 g
  • Sacharidy: 73 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 0.8 g
  • Vláknina: 8 g
  • Sůl: 0 g
Kroupy jsou loupaná zrna různých obilovin, nejčastěji se využívají ječné kroupy. Jsou především zdrojem škrobu, malého množství bílkovin, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Kroupy lze použít do pomazánek, salátů, polévek, pro přípravu dušených a zapékaných pokrmů i jako přílohu.

Náhrada

V přiměřeném množství můžete kroupy zařazovat do jídelníčku. Můžete je nahradit jinými obilovinami, například bulgurem, kuskusem, pohankou či rýží nebo těstovinami.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma