TOPlist


Majonéza bezvaječná

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 32.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový180
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Hořčice plnotučná průměr10
Ocet3
Cukr bílý (řepný, třtinový)4
Voda23

Energetická hodnota celkem: 6984 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 182, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 28 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 218 kJ

Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 0.3 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 0.3 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, příp. citronová šťáva

Postup přípravy

Do vyššího hrnku (nebo sklenice), do kterého se na dno vejde tyčový mixer, smícháme 1 dcl čerstvého polotučného mléka a 2 dvl kvalitního oleje (použila jsem extra virgin olivový, ale principielně lze jakýkoliv chuťově přijatelný stolní, třeba řepkový, nicméně je vhodné využít toho, že se jedná o pokrm bez tepelné úpravy, a použít nějaký z panenských olejů). přidáme špetku soli a tři lžíce okurkového láku (30 g, v receptu uvedené ingredience jsou odhadem a závisí na tom, jaký lák použijete, případně ho lze podle chuti nahradit citronovou šťávou). Šleháme tyčovým mixerem na nejvyšší rychlost, během šlehání přidáme lžičku plnotučné hořčice. Čerstvě našlehaná majonéza je poměrně řídká, ale po několika hodinách se tekuté složky usadí na dně a samotná majonéza získá konzistenci husté šlehačky. Lze využít jako základ pro tatarskou omáčku (přidáním jemně nastrouhané cibule, sterilovanéokurky a případně koření). 1 porce = 1 lžička = 10 g

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

30. 03. 2017 23:37

martashi

Vyzkouším. Zatím jsem zkoušela tatarku z taveného sýra,jogurtu ,okurek a cibulky, taky moc dobrá.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma