- Autor: Evusja
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 300 |
Brambory vařené (nesolené) | 1000 |
Vejce celé (syrové) | 48 |
Dochucovadla:
sůl, tuk, džem, med, podle chuti
Energetická hodnota celkem: 7793 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 344,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 487 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme, nastrouháme. Přidáme mouku - ideálně špaldovou celozrnnou, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Válečkem vyválíme placky cca 2 mm a po obou stranách pečeme nasucho na litinové pánvi nebo plotýnce. Po upečení pomažeme máslem, sádlem, džemem nebo medem, jak budete chtít.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.