TOPlist


jak na bílkoviny

Založeno: 01. 02. 2013, ouvejka    Ve skupině: Když se chce, tak to jde     Počet členů: 702

Tak už se po 3 týdnech skoro shoduji se všemi semaforky až na bílkoviny.Kdo poradí jak na to?

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 11. 2014 12:19

kotlice

Dobrý den, objevila jsem jako zdroj bílkovin milko řecký bílý jogurt.Má 13,72g bílkovin ,5,32g sacharidů a jen 0,42g tuků.A dokonce je i dobrý.Plus někdy podle chuti přidávám sirup z agáve.Má větší sladivost než cukr asi 3krát a méně kalorií.O.Kotlíková

23. 06. 2013 12:31

Dobrý den,
přečetl jsem si Vaše komentáře k bílkovinám a docela mně zarazilo,že úplně opomíjíte jako zdroj bílkovin ryby.Obecně platí,že čím měné tučná ryba,tím více bílkovin.Navíc třeba v případě tresky,ať už aljašské nebo obecné nebo tmavé,se jedná o vysoce dietní zdroj,nesrovnatelný s ostatními.Další předností je absence nasycených tuků a idelální složení nenasycených tuků,obsahují omega 3 kyseliny,nikoliv omega 6.Myslím si,že pokud budete chtít dodržet optimální příjem bílkovin,nemít kalorickou stravu a mít správný poměr nasycených a nenasycených tuků,měli by jste mořské ryby zařadit do jídelníčku 2-3 týdně.Jsme scopni Vám je dodat prostřednictvím našeho eshopu po celé republice v perfektní kvalitě a za ceny nesrovnatelné se supermarkety.Zkuste www.bonfood.cz
s pozdravem
Pavel Domkář

22. 06. 2013 14:10

Martinacka

Mám zajímavý názor.. moje sestra bývala doslovně kulatá, ale najela na zdravou výživu a jiídelníček si setavuje sama.. dost o jídle ví. Bílkoviny se dají výborně najít v luštěninách. Ty mají vyrovnané sacharidy i bílkoviny. Máme pořád v lednici kelímek třeba vařené čočky a přidáváme si ji jako příkrm, i po lžicích. Zpočátku trochu nadýmá, zažívání není zvyklé, ale po týdnu to úplně přestalo. Zasytí to, jsou to pomalé sacharidy a dodají věci v rovnováze. :-)
a ještě chci dodat, že sestra má dnes neuvěřitelně štíhlou postavu i kondici, a má skoro 60.

24. 05. 2013 21:21

vitek75

Sarka1958: Ano, v tabulkách je uvedeno maso za syrova. Pokud už mám maso uvařené (upečené), tak pro přepočet na syrový stav přepočítám (vynásobím) koeficientem 1,6. Je to přibližné, záleží na druhu masa a na tepelném opracování, ale lepší něco než nic.

24. 05. 2013 13:00

vodak75

bílkoviny doženete pomocí tofu, šmakounem, tvarohem, cottage atd, s tím problémy nejsou :-)

24. 05. 2013 10:43

Sarka1958

to Peeeta: Nevím,jestli to dělám dobře,ale zapisuju váhu syrového masa. Myslím,že různou úpravou různě ztrácí na váze,takže předpokládám,že v tabulce je maso syrové...

24. 05. 2013 10:23

JLilly:
STOB sleduje nové poznatky v doporučeném příjmu bílkovin při hubnutí a v tom smyslu upravuje hodnoty v programu Sebekoučink. Hodnoty platí pro zdravé jedince, kteří mohou používat program bez doporučení lékaře, ostatní jen po konzultaci s lékařem.

23. 05. 2013 20:49

JLilly

Zdravím. S bílkovinami mám taky problém. Semaforek mám pořád červený. Většinou mám tak 60g bílkovin ze 100g. Ale dnes jsem tak brouzdala po internetu a vypočítala jsem si, že na mojí váhu mám snít pouze 50g bílkovin! Poradil by mi prosím někdo, jak to tedy je? To, že jich mám mít 100g je udáno jen tady, na Stob, všude jinde píšou těch 50g, takže jsem už docela zmatená.

22. 05. 2013 09:09

ifcax

Ne že by to byl nějak extra kulinářský zázrak, ale koneckonců tu dlouho jako recept týdne visel i namočený knackbrot, zapečený se špenátem, tak co by ne:
Když mi večer chybí bílkoviny (případně i ostatní problematické složky jako tuky a zelenina), tak jsem si oblíbila nenáročnou rychlovku: do nádobky na rýži parního hrnce dát kousek na drobno posekané cibule čí šalotky, nasypat červenou čočku, zalít vodou a tak na půlhodinku pustit (parní hrnec není podmínkou, ale má tu výhodu, že se nic nepálí, nepřeteče a člověk může jít zatím dělat něco jiného). Před koncem vaření osolit, po vyjmutí přidat pár kapek balsamikového či jiného octa a pár kapek (či lžíci - podle toho, jak moc chybí tuky) oblíbeného oleje - dávám lněný. Miska kysaného zelí k tomu.
Možno samozřejmě přidat i pečivo či vejce, podle toho, oč si semaforky říkají.

21. 05. 2013 20:50

peeeeta

Ahoj, jsem tu nová a ráda bych se zeptala, jak si zapisujete maso? Např. kuřecí prsa bez kůže - v syrovém stavu měli 175g a po osmahnutí na pánvičce 125g. Kterou z hodnot si mám tedy zapsat do tabulky? Děkuji moc!

14. 05. 2013 23:24

hakykralova

Tvaroh, tvaroh a zase tvaroh :-D To je moje tajná zbraň. Jináč asik maso, soja, tofu, luštěniny a vejce(bílky).

14. 05. 2013 17:09

tkoskubova

Dávám si často krabí tyčinky s Lučinou jogurtina a s celerovými nudličkami,je to výborné a bílkovin spousta.

14. 05. 2013 16:31

mooorka

Mám ráda mléčné výrobky, tak nemám s bílkovinami problém, ten mám se sachry a tuky.

14. 05. 2013 16:18

veselinek

Možná v tom jazyku byly puriny ? Souvisí to s mým náběhem na Dnu = podágru. Ale to nesouvisí s hubnutím.

14. 05. 2013 16:11

veselinek

To Vlašťovka : No tak díky, Vlašťovko, ty jo, konečněs mi vysvětlila, aby to maso neztvrdlo.Půjdu na to. Potřeboval jsem podrobnej návod. Teda začnu s těma kuřecíma,krůtíma a pak dalšíma prsíčkama. Tak teda podlejt ! Díky ! : - ) :-)

14. 05. 2013 08:47

vlastovka

To veselinek: Nevím, co je v hovězím jazyku za špatnost. Mě připadá skvělý. Minimum tuku, chutná jako maso a přitom postrádá vláknitost hovězího masa. O žádné špatné výživové stránce jsem neslyšela.
Co se týká úpravy masa obecně, toho se neboj. Tak začni kuřecími prsíčky. Omyj je, na 250g použij 1/2 lžičky soli - tou maso posypej a odlož v sáčku nebo krabičce do chadničky na 24 hodin (vydrží tak až 3 dny!) Tím maso ochutíš a krásně nakřehne. Potom na kvalitní nepřilnavé pávni rozpal 1 lžičku (4g) oleje, vlož maso a chvíli (než zbělá a zatáhne se) s ním mírně pohybuj po dně, aby se maso nepřilepilo. Pak plátek otoč a udělej totéž. Po zatažení podlij panákem vody, pokud chceš přidat bylinky, stačí posypat maso z horní strany a přiklop poklicí. Ztlum teplotu a nech dojít ca 7-8 minut. Určitě se ti to povede a pustíš se i do vepřové kýty nebo krůty. Dobrou chuť!

13. 05. 2013 23:01

vitek75

Fazolovou buchtu s ovocným želé najdete zde http://www.stobklub.cz/recept/27466/ .Není to klasická buchta, na chuť si musí člověk trochu zvyknout, ale občas ji dělám. Pokud někomu nebude vadit větší podíl sacharidů, lze místo sladidla použít cukr nebo med. Viděl jsem tuto buchtu také s karobem, lze použít i kakao. Zkrátka fantazii se meze nekladou.

13. 05. 2013 22:41

veselinek

Tak jsem si dnes koupil drůbeží tlačenku, jazykový aspik, jen málo, protože vím, že v tom hovězím jazyku jsou nějaký špatnosti, kvalitní šunku Globus, no tak tu fazolovou buchtu musím prozkoumat, to zní tak zvláštně, 10000 proč ne, když to vychází.

13. 05. 2013 22:40

Sarka1958

Ahoj Vítku :-) kde mám tu fazolovou buchtu hledat - s bílkovinama občas taky bojujeme - když je jich dost překračujeme tuky....

13. 05. 2013 22:29

vitek75

Okurka s eidamem a šunkou by mě nezasytila. Mám vyzkoušeno, že musím mít sváču kolem 1200-1500 kJ, jinak mám hlad a to je špatně. Snídani a večeři mám kolem 2000 a oběd kolem 3000-3500, dohromady 10000-10500 kJ za den. Někomu se to možná bude zdát hodně, ale mám vyzkoušeno, že i při tak velkém příjmu dokážu dlouhodobě hubnout. Navíc jsem na nohou od 5:00 do cca 23:00, takže k tomu nějakou energii potřebuji. Ale každý je na tom jinak. Když jsme ještě u těch bílkovin, dá se udělat i sladký moučník, který neobsahuje ani gram mléčných výrobků nebo mléka - podívejte se na moji fazolovou buchtu. Snažil jsem se docílit ideálního poměru složek, proto je tam i ta želatina.:-)

13. 05. 2013 10:10

filipova

občas si dělám jednohubky podle p.Málkové, nakrájím okurku na kolečka a na to si dám kousky kvalitní šunky a 20% eidamu a je co zobat třeba večer u telky

12. 05. 2013 23:04

veselinek

A k té svačině: Iva Málková prej dělá to, že tu žemli, veku jako "podložku" v obloženém "chlebíčku" vymění za plátek salátové okurky ! A už je to téměř bez sacharidů.

12. 05. 2013 22:59

veselinek

Vítku, moc a moc díky za tu želatinu ! Ta mě nebude dělat potíže, tu mám rád v jakémkoli množství !

12. 05. 2013 22:55

vitek75

Taky bojuji s bílkovinami, ustavičně nedostatek. Ale mám pár tipů - olomoucké tvarůžky (kdo je objevil by měl dostat metál), libová šunka (krůtí nejvyšší jakosti z řeznictví u Lidlu, dá se i vepřová), kuřecí maso, mořské ryby (treska), fazole, sója (vlastně luštěniny), tvaroh, špatně na tom nejsou ani ovesné vločky, kupodivu mandle a vůbec ořechy a různá semena (slunečnice, dýňová), tam je ovšem větší podíl tuků, takže jsou hodně kalorická a želatina (ta má vůbec největší podíl bílkovin) - takže cokoliv v aspiku nebo s želé, ale pozor na sacharidy (sladké želé). Tip na svačinu: celozrnná žemle 50 g, polotučný tvaroh, krůtí šunka, ledový salát - kolem 900 kJ podle obsahu jednotlivých složek.

12. 05. 2013 22:33

bigjohn

Díky za velmi podnětnou diskusi - vyzkuším některé tipy a rady, doufám, že to pomůže :D

12. 05. 2013 21:03

veselinek

První, co mě velmi příjemně překvapilo, je, že se může jíst kvalitní šunka. Jenom nevím, je teda šunka uzenina nebo není ? Pak doplňuju bílkoviny odtučněným tvarohem, kupodivu mě přestala vadit chuť, i když někdy tam ještě přidám vodnaté ovoce. A teď jsem vyrozuměl ty olom. tvarůžky, téměř zázračné složení ! A co ale dál? Maso si neumím připravit.

10. 05. 2013 20:22

Lumidek

mandlové, rýžové i špaldový nápoj mi chutnají, sójové nápoje vůbec nekupuji, má to pachuť

18. 03. 2013 16:49

ifcax

Taky jsem si myslela, že to nepůjde. Ale mandlové a rýžové jsou do kafe nebo do müsli fajn. Obilná mléka se taky dají; pouze sójové jsem po prvním ochutnání zhnuseně vyplivla. :-)

18. 03. 2013 16:27

goska

Bez mléka a jogurtu si nedovedu život představit. Když nemám v lednici ani trochu mléka, jsem nervozní. Ale s mlékem to nepřeháním, dávám si jen trochu do čaje a do kávy, samotné ho nepiju.

18. 03. 2013 15:41

ifcax

Alergie to, myslím, není. Ale poslední asi dva roky od podzimu do jara trávím kurýrováním se z viróz. Loni začátkem prosince jsem vysadila mléko - a ať si zuřily jaké chřipkové epidemie chtěly, tak ani ťuk. Až doteď - po třech týdnech "na tvarohu" zase víkend s teplotou v posteli. Z hlediska klasické medicíny to asi nemá logiku - z hlediska různých "alternativců" to logiku má, ale jejich argumentům nerozumím. Ale nakonec - jestli to bude bez mléka a mléčných výrobků fungovat, tak je mi vlastně jedno, proč. :-)

18. 03. 2013 13:30

JaninaDseznamcz

zkusila si se poradit s nějakým lékařem jestli je to alergie ?

17. 03. 2013 23:03

ifcax

Zatím nevím, abych byla upřímná. Já si trochu připadám "jak debil", ale mám dojem, že mi mléko nabourává imunitu. Což se samozřejmě nedá poznat tak moc přesvědčivě, není to reakce stylu - vypiju hrnek a mám průjem, vidím, že mi to vadí. Takže zatím se to snažím nějak vysledovat a samozřejmě nemůžu ani vyloučit, že je to, co vysleduju, je obyčejná náhoda. Zatím se je snažím vypustit úplně a až budu déle OK, tak ten jogurt můžu pomalu zkusit.

17. 03. 2013 22:59

PerditaX

Ifcax:
a prokvašené mléko (kvalitní jogurt a kefír) ti také vadí?

17. 03. 2013 19:57

JaninaDseznamcz

Někdu tu psal ,že fajn pomůcka jsou talířky kde jsou potraviny rozděleny podle složení a jsou mezi tím potraviny ,které obsahují bílkoviny a z toho si snad něco vybereš :-)

16. 03. 2013 04:20

ifcax

Tak hledám inspiraci hlavně na snídani. Před časem jsem pokusně přestala pít mléko a opravdu mi poté zmizely nějaké zdravotní problémy, které jsem mu přičítala. Do kafe dávám rýžové či mandlové mléko, dá se tím zalít i müsli - chuťově fajn, ale bílkoviny tam nejsou. Po třech týdnech na sebekoučinku, kdy jsem značně zvýšila přísun tvarohu to vypadá, že mi vadí nejen samotné mléko, ale i mléčné výrobky. Ještě dál zvýšit konzumaci masa by se mi zdálo už moc. Mléčných alergiků není až tak málo (já na mléko alergii jako takovou nemám, trávím je taky dobře, ale jeho pravidelná konzumace mi, zdá se, škodí), máte někdo inspiraci?
Šmakouna a podobná "nejídla" beru až jako možnost poslední volby. :-)

15. 03. 2013 19:25

JaninaDseznamcz

Já dnes bílkovinová bomba.Pekla jsem na víkend pro rodinu a zbyli mi bílky tak jsem si udělala omeltku z bílků s pórkem a zeleninkou mňamka

15. 03. 2013 10:05

CcLuln

Bílkoviny? Tvaroh, kuřecí maso, tvarůžky, cottage, ryby :) a vajíčka (hlavně bílky) :)

14. 03. 2013 22:08

evakoupilova

tak mě dneska konečně poprve svítily bílkoviny zeleně a to díky kuřecímu prsu!! jedla jsem tvarohy, cottage, sýry a pořád to nestačilo. A dneska jsem přidala na večeři kuřecí prso a ejhle...udělala jsem si ho na rajčeti, posolila, popepřila, malinko worčestru a vynikající a málo kalorií :-)

14. 03. 2013 21:47

Alenka.Silna

Taky mě rozčilujou semaforky. Nejvíc bojuji s bílkovinami a tuky: Když jím nízkotučnlý tvaroh, sojové maso, kefír, atp... Jsou bílkoviny dobré a tuky nízké. Když si dám podle chuti šunku, sýr, maso a není to bůček :-) hnedle mám méně bílkovin ale moc tuků. Problém je v tom, že kuřecí prsa ap... mi připadají suché a fádní. I když se snažím na ty chutě zvyknout. Dobře dokřupava vypečená kůžička má prostě pro mě dost velké kouzlo :-( Tak to je jeden den tak, druhý den zas přesně naopak. Ještě jsem nevyzkoušela ty "šmaky" a Robimaso. Ale brzy se odhodlám.

14. 03. 2013 13:17

JaninaDseznamcz

Ahoj,moje bílkoviny svítí jednou zeleně pak oranžově ale i červeně,to už ale jen málo:-)
Taky doplňuju jídelníček mlékem ,tvarohem,tvarůžky a bílky dají se přidávat do pomazánek :-)
Půjčila jsem kamarádce talířky,a koukám, že si je budu muset nechat vrátit abych mrkla na ty bílkoviny :-)

14. 03. 2013 12:19

Jarunka 1

Kikushka
Jéé to jsi mě potěšila!!!Sport takový intenzivní nedělám,jen pět krát v týdnu na orbitreku tak 25-30 minutek,jinak procházky se psem,ale hodně akčním!!To jsi nahrála mému muži,prý když mi mto řekne on ,že to nevadí tak mu nevěřím ha ha jenže on mi pořád říká,že jsem zblbla na stará kolena.Díky za odpověď!

14. 03. 2013 07:31

radka78

v poslední době jsem začala ujíždět na šunce z Lidlu a včera se mi díky tomu povedlo mít bílkovin přebytek ;-)

14. 03. 2013 06:48

komora

bílkoviny tak nějak zvládám, když chybí tuky jdu na oříšky, mandličky nebo slunečnice, ale mám neustálý problém se sacharidama:-(((, mám jich pořád moc. když si ráno dám nějaký to celozrnný pečivo, v poledne přílohu k obědu -mám vyčerpáno skoro třičtvrtě denní dávky. :-((((((

13. 03. 2013 22:33

kikushka

Klaarka: jak už holky řekly, zařaď do jídelníčku vysoko % šunku, sýr 20 a 30%, cottage, olomoucké tvarůžky, nízko a polotučný tvaroh, bílky, ryby jestli je jíš, tofu, shmaky, v případě krize protein, ale vím že ne každý to kupuje a ne každému to chutná. naopak pokud chceš dohnat bílkoviny, tak ti v tom moc nepomůže mléko, jogurty a tofu a ostatní výrobky ze soji, protože obsah bílkovin není nijak závratný a současně to má i hodně sacharidů.

Jarunka: jestli ty máš takový dle problém, tak si můžeš rovnou tleskat, protože vyšší příjem bílkovin ještě nikomu neublížil, chráníš svaly a nemáš hlad, zatímco nízký příjem sacharidů je pro hubnutí jen dobrý, teda pokud neděláš nějak intenzivní sport každý den, to by ti mohly chybět.

13. 03. 2013 21:50

klaarka

Taky mám červenou u tuků a bílkovin .. .tuky doháním oříšky, ale u těch bílkovin pořád tápu ... nejím totiž maso, nejsem vegetarian, ale proste mi zas tak nechutná, dopřeju si ho max. 2 týdně. Máte nějaké nápady? Díky.

13. 03. 2013 21:35

Jarunka 1

Já teda nechápu,co pořád dělám špatně.Ach jo bílkovin pořád hodně,tuků málo a sacharidů ještě míň.Naštěstí váha jde pomalu dolů,ale ty semaforky mě zlobí!

13. 03. 2013 21:02

Kveta Silna

Děkuji moc za rady, kolikrát taky tápu.

13. 03. 2013 20:41

Anuszka:
Jestli nejsi vegetariánka, bílkoviny jsou v mase, hlavně v kuřecím.

13. 03. 2013 20:29

Anuszka

Díky za hodně přínosné rady, cpu se neustále nějakýma lučinama (i když ta má docela dost tuku), piju podmáslí (to má zase sacharidy), baštím skoro denně tofu alespoň na kostičky v polívce, případně sóju, seitan, robi...a bílkoviny se ne a ne hnout...dnes jsem dokonce oběd zapíjela syrovátkou a bílkoviny jsou stála ne 50%...zítra jdu vyzkoušet cottage a taky si koupím nějaký nízkotučný bílý jogurt...už se t konečně musí hnout, ostatní hodnoty mám v pořádku

13. 03. 2013 16:36

dolevina

Ahojky, konečně mi po 3 týdnech svíti zeleně i bílkoviny. Přidala jsem na mase (krůti, kuřecí) a ubrala na příloze. Hodně bílkoviny má červená čočka a je výborná. Vím, že to s tím masem je dražší, ale už nějak míň kupuji uzeniny, hlavně párky, tak se to vyrovná. Ono to chce čas a zjistila jsem, že i více přemýšlím dopředu a plánuji, co budu jíst.
Jsem od nového roku doma v důchodu, tak na to mám i čas a kupodivu se i kila sice neochotně, ale přece jenom hýbají směrem dolu. Tak vám milé spolubojovnice držím palce a ahoj.

13. 03. 2013 16:19

evakoupilova

Čaute holky, já ať dělám co dělám, tak se k zelenému semaforku na bílkovinách nemůžu dopracovat :-( Nakupuju normální věci, tj. ne nízkotučné. Myslíím si, že v těch nízkotučných jsou zase umělá sladidla a chemie, tak se jim snažím vyhýbat. ale potom prostě s polotučným jogurtem, polotučným mlékem, cottagem si nevystačím :-( Máte nějaký tip na bílkovinu s co nejméně tukem, ale zdravou - bez konzervantů?

09. 03. 2013 22:29

gabag

co mi pomohlo se dostat nejvíc k semaforkům je opravdu ta metoda zdravého talíře.Čtvrtka talíře bílkovina,čtvrtka talíře přiloha a půl talíře zelenina.

09. 03. 2013 22:20

tkoskubova

U mne je to naopak,stále limit překračuji,mám ráda sýry,jogurty,krabí tyčinky,kefír,podmáslí a místo hermelínu doporučuji Camembert z Lidlu,má jen 13% tuku anebo Stříbrňák,ten bývá v Albertu.Výborná je pomazánka z Lučiny-jogurtiny a z krabích tyčinek

09. 03. 2013 22:02

radka78

u mě je to: tvaroh, kefírové mléko, hermelín figura, šunka z Lidlu

14. 02. 2013 07:14

to.su.ja

Ahoj, taky jdu kouknout čím to doháníte a už je mi jasné proč mám problém - tofu, vejce a pod. - syn je těžký potravinový alergik a mezi alergeny patří i vejce, soja... aniž bych si to uvědomila, úplně jsem vejce a soju vyřadila z našeho jídelníčku... :(

13. 02. 2013 23:50

paulline

Nejčastěji nedostatek bílkovin doháním nízkotučným tvarohem, pokud je to v kombinaci s nedostatkem tuků, tak ještě vejci a tučným sýrem - nejčastěji hermelínem. Faktem je, že mám ráda kuřecí/krůtí šunku a také hodně vaříme z kuřecího masa.

06. 02. 2013 20:48

juvinka

tak to jsem tu správně. Bílkoviny neustále chybí a to mi přijde, že nic jiného než mléčné výrobky, sýry a maso nejím. Ale stačí jedna celozrnná houska ke snídani a sacharidy už mám skoro vyčerpány :-(

06. 02. 2013 20:48

juvinka

tak to jsem tu správně. Bílkoviny neustále chybí a to mi přijde, že nic jiného než mléčné výrobky, sýry a maso nejím. Ale stačí jedna celozrnná houska ke snídani a sacharidy už mám skoro vyčerpány :-(

06. 02. 2013 12:33

birkitre

já jich mám taky přes míru - ale je fakt, že ke každé svačině mám buď cottage, nebo zeleninový tvaroh, nebo jogurt - a snídám často domácí tvarohové pomazánky - do každého jídla povinně tofu, nebo vejce, nebo šmakouna - občas ryby (jiné maso nejím, proto to mám asi o něco extrémnější) - a doporučuju třeba robi maso - skvělá náhražka a dá se výborně upravit - nebo luštěniny, mají taky hodně bílkovin (třeba červená čočka, cizrna), nejsou špatné ani ty "bílkovinové těstoviny" od Shmaky, jen jsou dost drahé -

06. 02. 2013 12:11

zdenkabalsan

já s bílkovinama taky bojuju, už nevím, co bych jedla

04. 02. 2013 10:12

goska

Taky mám s množstvím bílkovin problémy, pořád mi chybí. Dík za radu.

04. 02. 2013 10:07

Katerina24

Ahoj, na bílkoviny bohaté jsou olomoucké tvarůžky, já tím doplňuji jídelníček často. Jedno kolečko má 20g, tak když mi schází bílkoviny, přidám s ho ke svačině. A v průběhu dne si dávám Cottage, protože ten můžu jak zelenině, nebo přímo do salátu, tak i jako doplněk k ovoci, které si do toho případně zrovna smíchám. Mám ráda přírodní, nedochucovaný. Na tohle je výborná pomůcka "talířky", kde jsou potraviny zařazené podle toho, čeho obsahují nejvíce do sacharidů, bílkovin a ještě rozděleno, co je vhodné zařadit k snídani, ke svačině, jako hl. jídlo, či k večeři. Takže když potřebuji doplnit jen sacharidy, nebo jen bílkoviny, mrknu do papíru "Talířky" a vyberu si.

04. 02. 2013 09:13

princezna.consuela

Já mám opačný problém:) Bílkovin mám vždy přes...Jím hodně sojové maso, tofu, kuřecí maso...často jím také pohanku jako přílohu a ta má taky dost bílkovin...Takže radím přidat masa či "náhražek" masa (tofu, šmakoun, sojové maso) a sem tam jako přílohu luštěniny a k svačině tvaroh...Ten řeším tím, že přidám přírodní sladilo a skořici...mňam...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma