TOPlist
Sledujte nás:

Zdravá výživa

Zpět
Autor: margarithka
Ve skupině: Novinky a zlepšováky
Počet členů: 27
Založeno: 21. 10. 2014

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 08. 2016 21:42

Musím přibrat nebo alespon pokusit zůstat stát na váze mám 173cm ,42,8kg 13let za 2 týdny jdu zas k doktorce která mně váží ,byla sem tam už 2krát male pokáždé sem zhubla 1kg .. měla sem příjem 1350kcal -600 aktivita ..ted to skusím na 2500 kalorii a můžu cvičit jen 35min (25min julliana 1level,10min břicho,110 dřepů,2min plank) ,ale mám strach že když budu přibírat že přiberu do břicha ,ale já chci přibrat celkově ,myslíte že když budu jísz zdravě (žadné bílé pečivo ani sladkosti) a budu mít příjem 2500kcal (zdravé potraviny) a k tomu 35min cvičit že přiberu celkově a ne do břicha? :(

04. 03. 2016 09:34

Já taky preferuju žvýkačku,ale skoro pokaždé se rafnu do tváře.Ale i tak to pomáhá,to je fakt

12. 02. 2016 13:25

U mě funguje žvýkačka !

12. 02. 2016 12:45

Sanyz: to není blbost, já nesmyslnou žravku řeším podobně, prvně sklenice vody, pak si vyčistím zuby a pak 5 min. počkám, zatím jsem "ujela" jen 2x za celý měsíc, před tím to bylo na denním pořádku.

16. 02. 2015 18:27

Já mám jeden zlepšovák, ale nesmějte se:-) Řekla jsem si, že když mě bude honit ,,neplánovaná" mlsná, tak se napřed pořádně napiju a když to nepřejde, tak udělám deset dřepů. Cha to by bylo, aby ta mlsná nezdrhla, komu by se chtělo celý den ,,dřepovat" ?? Blbost,ale dnes mi to zatím pomáhalo :-) Stačilo pro začátek jen to pití vodičky :-)

20. 01. 2015 14:40

Pro mlsné jazýčky - jedno zralé avokádo, 2 velmi přezrálé banány, lžíce holandského kakaa - rozmixovat, úžasný krém.

20. 01. 2015 14:06

Nějak nám tady ty zlepšováky ,,umřely", co??:-)

06. 12. 2014 07:34

andyandy1- já zase tofu (hlavně uzené) mám ráda a i sojové maso mi chutná. Tofu si někdy opeču na pánvičce a to bych se ho pak užrala. Přírodní tofu zase přidávám do pomazánek místo tvarohu.
Budu zkoušet rostlinné mléko (u sušených se mi nepozdává složení)- nejlepší je prý mandlové, tak vám pak dám vědět, jak jsem dopadla.

01. 12. 2014 16:53

margaritka - místo pohankové kaše dělám pohankovo-bramborovou mám ji moc ráda, komu jsem ji dala ochutnat tak mu také chutnala, dělám jí tak že dám vařit brambory i pohanku dohromady scedím a rozmixuju ponor. mixérem, přidám kousíček másla a sůl.
Vrámci zdravé výživy jsem ochutnala tofu, šmakouna, sojové maso a zjistila jsem že to sice sním, ale musím mít fakt hlad. Radši si dám maso, tvaroh atd.

01. 12. 2014 15:56

Je něco, co jste si v rámci zdravé výživy koupili a pak zjiszili, že budete raději žít bez dané potraviny? U mě je to sušená syrovátka, sušené rostlinné mléko (raději si doma vyrobím sama) a pohanková kaše (ale pohanku jako takovou ráda mám.
A konopná semínka? Křupou neustále nebo delším máčením měknou?
Ráda bych znala vaše postřehy, abych se vyvarovala případných "přešlapů"- samozřejmě, co člověk to chutě a názor :-)

01. 12. 2014 15:54

My taky pečeme doma- sice s droždím (kvásek marně v okolí sháním) ale s o to větší chutí. O Vánocích mám plán zkusit vyrobit kvásek doma- teď to nemá cenu, je doma zima, ale o Vánocích budu "celé dny doma", bude tepleji a snad se zadaří.

20. 11. 2014 19:59

Ja pecu skoro rok kvaskovy chleba v troube, ze zacatku se mu moc nechtelo, to bude tim, ze jsem se nedrzela zadnych receptu a hned od zacatku vsude davala jenom celozrnnou mouku. Ted uz se dari a chleba v krame vubec nekupujeme :-) Navic od te doby, co mame doma tak vyborny chleba, tak si ten jeden krajicek vychutnavam a prekvapive snim chleba a peciva min nez driv :-)

15. 11. 2014 17:54

Quick-jdu to zkouknout :-)

15. 11. 2014 17:43

Sanyz, nejvíce receptů je asi tady: http://domacipekarny.dama.cz/

15. 11. 2014 15:37

Objevila jsme recepty na domácí chleby na www.spektrumzdravi.cz, vypadají hodně ,,jedle" :-) Budu zkoušet .-)

13. 11. 2014 18:21

Joooo a zkoušela jsem polentový koláč, kdyby měl někdo chuť, tak je v receptech. o víkendu budu zkoušet ještě jeden - s ricotou, špenátem a červenou řepou :-)Pokud bude jedlý,dodám recept :-)

13. 11. 2014 18:20

Quick- mě ten chlebík přijde na asi 25 korun??? Z normální mouky jsme ještě nezkoušela, ale podívám se na nějaké receptíky :-)

12. 11. 2014 20:29

Katerino, koukněte na kváskovou mapu - pecempecen.cz , třeba najdete někoho blízko vás, kdo by vám kvásek poskytl.

12. 11. 2014 20:26

Sanyz, to pečete ze směsí???? Vždyť je to šíleně drahé, z mouky, vody, droždí + přísad to vyjde na zlomek ceny.

11. 11. 2014 18:17

Já peču chleby už pár let, mám pekárnu. Ale už mi nějak ty ,co si objednávám přestávají chutnat,měla bych zkusit jiného dodavatele?

10. 11. 2014 22:22

Peču všechno pečivo, kupované mi už nechutná, je to z nouze cnost, když nestíhám. Děti nad kupovaným pečivem ohrnují nosy. Pekárna se mi před cca půl rokem rozbila takže peču v troubě a holky nechtějí o koupi nové pekárny ani slyšet. Já se snažím o kváskový, ale zatím odolává, snad na to jednou přijdu :-).

08. 11. 2014 07:06

Quick- já už pekla občas i před tím a teď jsem zkusila ten bez hnětení- celozrnný, pečený v troubě- a super, stejně jako rohlíky. Jen přítel není na tolik vlákniny ve stravě zvyklý a tak mě proklel :-D

05. 11. 2014 21:41

Chleba peču v pekárně už čtrnáct let. Jen z celozrnné mouky je chleba málo nadýchaný (taková cihla), chce to míchat s hladkou moukou

04. 11. 2014 19:56

Tak jsem došla k tomu, že budu péct chleba (http://www.cuketka.cz/?p=788) a jiné pečivo- nakoupila jsem celozrnnémouky a pustila jsem se do toho s vervou- u nás koupíte totiž jen klasický rohlík a klasický pšeničný chleba...co vy? Jak jste na tom s pečivem vy?

02. 11. 2014 10:27

Ječné vločky jsem ještě neměla, ale dnes byla k snídani kaše z pohankových vloček. To byla dobrota :-)))) A dnes jsem upekla koláčky z kukuřičné mouky, to jsem zvědavá, co tomu chlapi řeknou. Určitě to ani nepoznají. Když si všimnou, že jsou více žluté, tak jim řeknu, že je to z domácích vajec :-)))) To vlastně ani není lhaní, to je pro jejich dobro :-))

02. 11. 2014 10:03

tak po dlouhé době byla ráno kaše z ječných vloček - které tu na rozdíl od všech dalších variant samozřejmě uvedeny nejsou :-) Ale zas to nesmíme brát tak otrocky, že. A ječný den bude pokračovat kroupotem k obědu!

01. 11. 2014 16:24

S hraškou vařím už kolik let , moukou už vůbec nezahušťuju - všem to chutná - i když dobu to ani nevěděli...Obalovat jsem v ní nezkoušela, to mně nenapadlo, to ještě musím zkusit :-D

31. 10. 2014 11:05

dneska se taky chystám "rabovat" zdravou výživu - v plánu jsou ječné vločky a krupky a možná taky kaše

30. 10. 2014 12:22

Lidi, tak ta špaldová kaše je moooloc dobrá, chutná jako dětská krupička:-) Zítra si na ni krom ovoce,skořice a pár oříšků dám trošinku na strouhaného perníčku, oh to bude bašta:-)

29. 10. 2014 08:39

Hraška - to jsem ještě ani neslyšela, po tom se někdy musím podívat.

29. 10. 2014 07:15

Vanilková je dobrá na sladké např. jablka v županu :-) se skořicí

28. 10. 2014 20:12

Hrašku běžně používám. A jedí mi to chlapi :-))) Teď jsem dostala vanilku a ještě jsem ji nezkusila. Já moc sladký nemusím a tak nevím co s ní :-)))))

28. 10. 2014 15:06

Něco přihodím i já :-) Znáte hrašku? Dá se v ní obalovat maso, mozzerela, jablka - no vlastně co kdo chce. Je dobré, že při smažení v hrašce do sebe nenasaje tuk jako strouhanka. Dělám to tak, že smíchám hrašku s bílkem (vznikne těstíčko) a obaluju. Dělají hrašku klasik, pikant a vanilku. Kupuju ve zdravé výživě cena asi 50 Kč. Dá se s ní i zahuštovat.

28. 10. 2014 13:42

Včera jsem si nakupovala ,,zdravé věcičky" a objevila jsme instantní špaldovou kaši - bio, zítra bude na snídani, tak snad bude dobroučká :-)

28. 10. 2014 07:28

Já doma dělám hodně bramborovou kaši s celerem. Jo a taky pašuji zeleninu i jako zahušťování do polévek, omáček, atd.- většinou kořenová, popř. ještě brambor- ale to všichni znáte.

27. 10. 2014 18:54

Taky nejsou špatné šťouchané brambory s dýní (půl brambor a půl dýně). Ani to není k poznání, vypadá to moc pěkně, jsou to takové pěkně žluté šťouchané brambory - dá se tím oblafnout bojkotující rodina.

27. 10. 2014 11:52

tak jsem ty články pošoupla kupředu, už byly hodně daleko :-)

27. 10. 2014 11:49

iTynka: ten rozvrh dopředu má něco do sebe! Koukni ke mně na starší blogy "vařit, nevařit",listuj ikonkou "starší články" napravo dole u seznamu blogů.

27. 10. 2014 11:48

jo, dýňová brkaše je taky dobrá. A s patizonem! S hráškem mi moc neprojde, ta je moc zelená :-)

27. 10. 2014 11:14

afrais: včera jsem dělala "hranolky" z brambor, mrkve, celeru, řepy, cibule, česneku a dýně se zázvorem a kari. K tomu dip z cottage a bylinek a byla super zeleninová večeře. Kaši dělám i s dýní nebo celeru, mňam :-).

27. 10. 2014 11:12

iTynka: já dělám jídelníček na týden dopředu. Jak chodím častěji nakupovat tak kupuji "blbosti" a pak je sním, takhle doma nic není a semaforky se zelenají.

27. 10. 2014 11:05

tip na vpašování zeleniny je ve včerejší koláži v jídelním deníčku 2: brkaše vařená a míchaná s petrželí a mrkví, k tomu fazolky sice se slaninou a libovou a na 2 porce z 50 gramů - no a ani to nevypadalo, že je to vlastně "odporně zdravé" :-) Když jsem přihodila krůtí prso pečené bez kůže, rázem z toho byl oběd za 1800 kJ s nějakými 190 gramy zeleniny!

25. 10. 2014 22:51

Děkuju, holky! To mě ještě nenapadlo! :) Vyzkouším! :) Díky moc!!!

25. 10. 2014 14:42

Tak jak píše andyandy1 -plánovat nějaký ten den dopředu, jinak to nejde :-) Musíš se naučit sestavit optimální jídelníček, každá z nás tím na začátku prošla :-)

25. 10. 2014 13:30

iTynka - zkus dělat jídelníček den dopředu

25. 10. 2014 10:57

Ahoj holky :) je tady některá, která má ve většine případů na konci dne zelené semaforky? Já jsem tady nová a nedaří se mi. Jsem z toho zoufalá... Jedu druhý týden, zhubla jsem 3/4 kila, ale semaforky se mi vůbec nedaří zezelenat... Poradil by mi někdo nějakou vychytávku, co nejlépe kdy jíst nebo něco? Díky moc za rady!!!

24. 10. 2014 13:44

Lidl mám blíž, sezamových chlebů jsem si nevšimla, Globus mám děsně z ruky. Díky za tipy.

24. 10. 2014 12:11

Já koupila ten Wasa v Globusu:-)

24. 10. 2014 11:46

Mě Wasa přijde hodně podobý tomu z Lidlu.

24. 10. 2014 09:45

u nás je normálně v Bille.
A P.S.: Pár dní dovolené, takže otvírám kuchařku a budu zkoušet něco nového :-)

Více příspěvků

Naši partneři