TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133275.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Advente, advente

03. 12. 2012

Tak už i na mě dolehla dneska předvánoční nálada.

Dostala jsem se z víkendového nicnedělání a pustila se do toho. Nechala jsem parchantíky doma, malá spala a velká dělala nějakou práci, aby nezapomněla na školu, a vyrazila do města. Knihovna, banka, květinářství, tam jsem sehnala poslední fialové svíčky a nějaké maličké třpytivé dekorace, skoro celou cestu na mě drobně sněžilo, všude byla ta vánoční nálada, stavila jsem se ve zverimexu a obstarala lojové koule, protože nám ptáci mlátí do oken a ta znouzectnost, co jsem jim nasypala do mističky na okno, asi moc nefunguje :)
Vytvořila jsem na stole originální moderní podobu adventního svícnu (naskládala jsem svíčky na stříbrný dlouhý tácek), do přehrávače založila CD s koledami a začala se těšit.
A ještě na něco se těším. Objevila jsem včera pyramidové sáčky s kořením na svařák, chvíli jsem je očuchávala a pak si je koupila i s ne moc kvalitním vínem. Manžel svařák nepije, dětem je ho škoda dávat, i kdyby ho mohly, budu se muset obětovat a dát si. Už se nemůžu dočkat, jak to bude krásně vonět.
Dáme si sváču, oblíknu děti a půjdem pověsit ty koule na plot před okna. Trochu vymrznem a doma si pak dáme svařák, teda jenom já :)

Taky vyluxuju mrtvé mouchy z oken a zase do nich vrazím složené deky, jako každou zimu až do doby, kdy se konečně zmůžeme na nová okna.

A co vy, už vás pohltila vánoční nálada, nebo spíš podléháte předvánočnímu šílenství?
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 12. 2012 10:56
..jako už mnoho a mnoho posledních let se mnou vánoce nedělají nic. Moje zaměstnání bohužel vyžaduje největší úsilí v měsíci prosinci, takže nic jiného nestíhám. Neuklízím, nevařím, nepeču. Den před Ježíškem snad nějak zvládnu kapra, salát a možná tak trochu stromeček. Když nejsou v okolí žádné malé děti, ale jenom dospěláci, tak to všechno nějak ztrácí smysl.......
04. 12. 2012 09:39
Hradcacka ty jseš moje, jak já nesnáším úklid, ale myslím, že už jsem se tady z toho vykecala :)
04. 12. 2012 09:23
Mně vánoční náladu navozují hlavně v rádiu, co posloucháme v práci, tam jedou vánoční písně už asi 14 dní. Taky máme zapálenou aromalampu s vánoční vůní. To je v práci asi tak vše, je blázinec, závěrka, audit a podobně :-)
Doma jsem v jednom kole, nestíhám, ale přiznám se, že je to i kvůli tomu, že to nehrotím. V pátek jsem byla s kolegy na kuželkách, v sobotu jsem akorát uvařila a upekla buchtu, odpo jsme jeli do vedlejší vesnice na rozsvěcení vánočního stromu, bylo to malé, ale hezké. A byl i ohňostroj :-) Akorát jsem podcenila boty a ponožky, měla jsem nohy zmrzlý na kost, nepomohly ani 3 svařáky :-) Rozehřála jsem se až u známých s nohama na topení a s bramborákem v hubě :-)
V neděli dopoledne jsem strčila jehněčí do trouby (mimochodem móc veliká mňamka), začala dělat adventní věnce, do toho jsem stírala schody a chodbu v paneláku, pak jsem pověsila jeden věnec na dveře, druhý naaranžovala v obýváku, jenže to zase chtělo trochu poklidit, tak jsem se do toho dala, pak přišla kamarádka, že už jsme někdy měly být, ach jo :-( No, domů jsem dorazila po páté, děti umíraly hlady :-) takže nejdřív nějaké jídlo a pak jsem dělala první cukroví, opilé čerty, ty se musí dělat hodně brzo, aby se rozležely a hlavně se musí dobře schovat :-)
Letos peču málo, jen co snědí děti a manžel. A úklid? Nevím, nevím, to není moje oblíbená činnost, navíc tam mám i horu na žehlení, a to fakt nesnáším :-(
Takže asi tak :D
03. 12. 2012 20:18
já byla nasávat vánoční atmosféru na náměstí na punči s kamarádkou a dobrýýý vidííím :-)
03. 12. 2012 20:00
Já mám advent a Vánoce moc ráda :-). MInulý týden jsem si udělala věnec, dali jsme svítící svícny do oken, dostala jsem vánoční hvězdu a tak nějak různě zdobíme s kluama byt. Menšímu je necelý rok a půl, tak je docela sranda ho pozorovat, jak některé věci zkoumá. Uklízím průběžně, takže se teď na Vánoce z úklidu nehroutím (i když je fakt, že je teď ten úklid o něco důladnější). U mě má advent jenom jeden háček - dělám si školu a teď se blíží zkoušové a termíny odevzdání různých prací, tak mi to trošku kazí, že čím víc se blíží Vánoce, tím i zkouškové. No, snad to letos bude naposled :-)
03. 12. 2012 19:30
Já miluji vánoce a hlavně dcerky výraz když pod stromečkem najde to co si přála. A letos si to užijeme dvojnásob ,protože druhý dcerce bude 18 měsíců. Loni to skoro celý prospala , ale letos už to bude o něčem jiném :-))
03. 12. 2012 19:06
já tady s dcerkou dělím, dítě naříká. těsto na linecké je ztuhlé v lednici. no nevím nevím. advent mě míjí. Uklizeno nemám a hned tak mít nebudu - děti rozhazují a špiní příliš rychle. položit věnec není kam, aby nebyl v ohrožení nenechavých ruček. dárky nakoupené nejsou - není kde v našem městečku a kromě toho stále nebylo staveno, co to bude, protože autíčka na dálkové jsme zatrhli. Zítra jsou třídní schůzky, čekají nás vánoční besídky. nějak se nedostává času... nebo organizačních schopností.
03. 12. 2012 18:32
já včerejší advent prošvihla, jakože jsem neměla připravený věnec (tedy ten klasický už si dávno nepořizuji, od té doby, co mi vzplál). Šla jsem do takového toho obchůdku s "pičarádama" a koupila jsem si tam takový skleněný válec, který leží a jsou tam dolíky na 4 svíčky. Že si doma do toho válce něco naaranžuju. Jako bych nevěděla, že fakt nejsem zručná...hodinu a půl jsem se tam snažila vecpat kousek látky a na tu látku jsem chtěla dát hvězdičky, kuličky atd. No...nijak závratně to nevypadá, ale zrovna tu byl syn a prohlásil, že je to HUSTÝ...to asi znamená, že se mu to líbí...Příště už si kupuju vše hotové :-)
03. 12. 2012 18:15
tos měla hezký den:-) Já jsem dorazila v půl5 z práce a s dětmi ze školky, nalepili jsme vločky na okna a teď peču druhou várku vanilkových rohlíčků. dětem pro radost. zítra máme mikulášskou besídku pro děti, večer u nás v práci. dárky už mám nakoupené, uklizeno taky, tak doufám, že advent proběhne v klidu a těšení :-)
03. 12. 2012 17:48
Ahoj.Já dnes přijela z práce v pravé poledne/ dělám bohužel 6.hod.směny / a vzala dceru i se psem a vyrazily jsme do lesa na větvičky.Štěstí mi přálo a já si přivezla celý pytel větviček.Takže už mám venku udělané 3 truhlíky a teď mi jen zbývá je dozdobit.Ale první musím najít vhodné ozdoby,kterých mám až moc a tudíž nevím které tam dát :-) Zítra míňím pokračovat :-) Takže se těším :-) A teď jdu zadělat těsto na perníčky :-)
03. 12. 2012 17:09
Já jsem v sobotu upekla perníčky a linecké. Teď to ještě nazdobit, adventní svícen jsem udělala podobně jako ty (do kulaté keramické misky jsem dala 4 květináče, do nich svíčky, kolem větvičky borovice a ořechy a hotovo. Vánoční úklid dělám "takový větší sobotní", takže mám ještě čas.
03. 12. 2012 16:54
Zamlada jsem podléhala každoročně předvánočnímu běsu.Okna, záclony, koberce apod. Jako kdyby jeden neuklízel průběžně po celý rok. Muž byl mnoho let služebně daleko a ta mladistvá energie se musela někam vložit. Dnes již přebytkem síly netrpím a tak ozdobím vánočně chalupu zvenku i uvnitř a napeču hromady cukroví. Pečení mě baví a pekla jsem vždy a hodně. Skoro všechno rozdám a nechám jen tác pro vůni. Koukám na vánoční filmy a chodím na dlouhé procházky. Konečně si advent v klidu užívám a těším se na rozzářené oči kluků vnuků u stromečku.
03. 12. 2012 16:24
to Spickalanov: Karlo, já dnes zdobila perníčky a za zády mi moje sestra žehlila naše prádlo. Úúúúžasnáááá kombinace :-)
03. 12. 2012 16:20
Jak říká moje kolegyně - bez cukroví a vůně leštěnky by nebyly Vánoce :-)
03. 12. 2012 16:20
Tak včera jsem pekla perníčky. Strašně jsem se těšila na tu krásnou perníkovou vůni linoucí se po bytě a já hned první plech (tvary s dírkou pro zavěšení na stromeček) spálila. Takže místo vůně pěknej smrádek. Cítila jsem ho ještě dneska, když jsem se vrátila z práce domů. V lednici už ale čeká další připravené perníkové těsto, takže zítra to už konečně u nás zavoní. Dneska se u nás bude žehlit.
03. 12. 2012 16:00
Díky za inspiraci jsou koupit další těsnění do oken a ty mouchy už taky musím vyhnat...
03. 12. 2012 15:54
Teeda, holky, to já teda Vánoce miluji :) doma už máme vyzdobeno, mamka něco napekla :) vonné svíčky voní :) uááá :) jen to nakupování vánočních dárků mě letos trošku děsí - když jsem si to tak nějak předem spočítala, asi budu muset vykrást banku :D a hlavně nevím,kdo to za mě letos nakoupí :D protože do toho se mi nějak nechce :P
03. 12. 2012 15:51
Musím se přiznat, že uklízení z hloubi duše nesnáším, nikdy jsem nedělala zbytečnější práci, než je úklid, takže Vánoce jsou pro mě svátky pohody a klidu. A pečení mě baví, takže těch pár kousků cukroví udělám.
03. 12. 2012 15:43
proboha to už je zase advent????
03. 12. 2012 15:18
Jé, ty to popisuješ tak, že bych skoro i já uvěřila v kouzlo Vánoc. :-DDD Ale to byla jen chvilková slabost - Vánoce furt stejně nesnáším.
03. 12. 2012 15:07
já jsem v klidu...neuklízím, nepeču, jen si nazdobím stůl a stromeček a kochám se :-)
03. 12. 2012 15:03
Tak na mě to padne tak týden před Štědrým dnem a pak je to mazec...nestíhám a vše připravuji na poslední chvíli. Naštěstí nepatřím k těm, co musí naglančit celý byt, aby byli spokojení. Dárky jistí internet a balí je vždycky manžel (je na to šikovnější) :-). Ale už se na svátky moc těším. Přeji, aby proběhly pěkně v poklídku a pohodičce...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři