TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133275.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Předvánoční čokoládičky

06. 12. 2012

Dřív, když jsem dostala bonbonieru, sežrali jsme ji s manželem za večer, z části proto, že jsem to neřešila a z větší části proto, že můj muž je čokožrout a když začne, skončí až s prázdnou krabicí. Nechtěla jsem, aby celá moje čokoláda skončila v jeho žaludku, tak jsem držela tempo. Teď to dělám jinak. Tatianu čokoládový mix jsem dostala v sobotu, otevřela jsem ji v pondělí, dovolila manželovi tři kousky a zase ji uklidila. V úterý jsem si vzala jeden kousek, jeden strčila manželovi a zase uklidila. Na otázky typu to je jako všechno, jsem nereagovala. Není to tak složité. Pořád ale nedokážu svou bonbonieru vzít a dát ji celou manželovi a dětem. A  proč bych taky měla? Dostala jsem ji já!!!

Tak jsem na sebe vyzrála.
Mám spoustu čokolády od narozenin, včera Mikuláš, přinesl dětem spoustu dobrot, budu péct vánočky a cukroví, Vánoce se blíží, všude na mě bude útočit vánoční pohoda, svařák a cukroví.
Jsem nějak nenakloněna zapisování čokolády do koučinku, prostě se mi to vyloženě příčí, je to asi nějaká forma alibismu, takže jsem to vymyslela.
Snížím příjem o denní dávku čokolády, naplánovaný jídelníček dodržím a budu vědět, že nehřeším, ale doplňuju energii do povolené dávky. Nebudu tak muset zapsat každý bonbon. Jsem schopná sníst jen určité množství, které si předem spočítám. Vím, že jsem!


 
Jen nesmím překračovat doporučené denní množství :D
Taky máte nějaký předvánoční fígl?
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 12. 2012 14:23
Čokoláda to není zlozvyk,ale vášeň.Když na mě lezou chuťe sem schopnej sežrat i 2tabulky na posezení,proto doma radši ani žádnou nemívám,jelikož by to zle skončilo :D .Obdivuji lidi ,kteří mají vůli odolat a dát si jen kousek,když vědí ,že ve skřini jsou třeba další 3 :))
07. 12. 2012 21:21
To bych taky chtěla, dát si 1 kousek a zbytek schovat na další den.Takovou vůli teda nemám, jak bych ucítila Tatianu na jazyku, určitě by nezůstalo u jednoho kousku.Nebo bych to musela schovat tak, abych to nenašla
07. 12. 2012 20:20
Dávám si každý den malinký kousek něčeho dobrého... A chutě pak už nemám. Když nic není, dám si ořech na lžičku a kápnu na něho med :-)
06. 12. 2012 15:10
mám. zmlsala jsem se tak, že běžná čokoláda (tatiana) mi nechutná :-D. pak ji s radostí nechám sežrat manželovi. a že to bývá rychle. v pondělí jsem si koupila tatranku. včera ji hledám, že si kousek uříznu ke kafi? no co myslíte, našla jsem ji? padla za vlast.
06. 12. 2012 13:40
nada mi pořád vrtá v hlavě, sice jsem se ji snažila přesvědčit o svém postupu, ale nějak jsem nepřesvědčila sama sebe, takže se omluvám všem, kterým se to líbilo, vracím se zpátky, čokoládu si zapíšu, vychází mi asi 30g na den, plus mínus podle toho, jak moc se bude moje čokoláda lišit od té, která je v tabulkách. Bílkoviny pořád na 110g a semaforky svítí zeleně. Díky, nado, že sis trochu rýpla, chvíli jsem na tebe byla naštvaná ale pak jsem si řekla, že máš vlastně pravdu!
06. 12. 2012 13:16
no když už mám chuť na čokoládu koupím si nějakou kvalitní ne ty náhražky čokolád no a pak si dám kostičku a zbytek schovám takže u mě taková čokoláda vydrží hodně dlouho.A nebo si udělám čokoladové fondy s ovocem no a to mi stačí pár kousků a jsem zpokojená.
06. 12. 2012 12:20
Předvánoční fígly určitě existují, ale záleží na hlavě, jak se stím vyrovná. Já jsem teď upustila od konzumace příloh jako jsou brambory, těstoviny, rýže a omezila jsem ranní a večerní konzumaci chleba. Zeleninu si v tomto zimním období dopřávám převážně tepelně upravenou a to ke každému jídlu. Sacharidy mám v mírném mínusu, Ale to si myslím není na závadu. Váha jde dolů a nahoru. Jako na hopačce, ale uvidím až při hlavním týdenním vážení. Celkový týden je rozhodující.
06. 12. 2012 12:10
Jsem ráda, že v tom čokožraní nejsem sama, já nejedu jen na čokoládu, já mám ráda všechno...taky trochu problém.
nada: já to samozřejmě vím, složení si hlídám, takže navyšuji bílkoviny, aby tuk a cukr z čokolády nešel na jejich úkor, s tím nezapisováním to taky moc nechápu, asi s tím mám nějaký vnitřní problém, který odmítám odhalovat, každopádně vím, že si prostě tu čokoládu dám a nechci, aby toho bylo moc navíc. Jídelníček si plánuju na den dopředu a hodně se přitom snažím. Jako nutriční terapeutka vím, o čem hubnoucí jídelníček je, sebekoučink mi pomáhá zvládat moji vůli, která není sama o sobě dost silná. To, že to sem napíšu, mi pomáhá vydržet :)
06. 12. 2012 11:51
Znáš jistě kornou ledové čokolády. Takové krásné lákavé barevné kostičky. A jak teď všechno čtu, zjistila jsem, že jedna kostička obsahuje 212kJ.. Jeden bonbon výborné Tatiany na tom bude obdobně. Já jsem naštěstí masová a řeším zase jiný problém.
06. 12. 2012 11:44
Bonboniery u nás moc neletí, čokolády se snažím nekupovat, dítka už jsou odrostlá - moc sladkostí nehrozí. A když jsem nedávno dostala Rafaelo krabičku, pěkně jsem si naplánovala každý den jeden kousek za odměnu - když budu celý den "hodná"
06. 12. 2012 11:36
Nějak mi hlava nebere komplikaci s nezapsáním čokolády a snížením energie o kousek čokolády. Sebekoučink je nejen o energii, ale i o složení živin. Kromě toho nezapsání svádí ke zvětšování porcí sladkostí.
06. 12. 2012 11:14
Krásně ti jede želva, že:-)))) Držím palce ať to jde tak pěkně pořád!
06. 12. 2012 11:13
Já to vlastně vůbec nejím - ani cukroví, ani čokoládu, celkově sladké jen pouze pečivo (koláče apod.) a ty mám jako normální jídlo (svačina, snídaně). A předem odpovídám na otázku, z čeho jsem teda tlustá - z výkrmu od tchýně, která vaří jak Magdalena Dobromila!
06. 12. 2012 10:33
Já můžu po rodině rozhlašovat co chci...a nic :)
06. 12. 2012 10:31
Já to dělám úplně stejně, mám navíc štěstí, že bonboniéry mi nic moc neříkají. A po rodině jsme rozhlásily, že u nás čokoláda nee, max. hořká.
Tu mám ráda i 85%, a s pomerančovou kůrou, ááách :o)
06. 12. 2012 10:15
jéé Tatiana.. nejlepší bonbóny na světě:-D!!! Čoko naštěstí moc nemusím, občas si uzobnu od manžela kostičku a stačí mi to na dlouho:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři