TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Jirina55

Původní Sebekoučink

92 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 5.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 61
Celkem: 53652
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Jirina55

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co pro muslima Mekka, to pro Čecha hora Říp

28. 06. 2020

Včerejší, v pravdě horký letní den byl pro 16 statečných dnem výstupu na zdánlivě neškodný kopec, který s trohou nadsázky nese jméno hora a jako buřinka kyne poutníkům z Polabské nížiny.

Sraz až do samého začátku akce utajeného počtu účastníků byl ve Ctiněvsi, kam nás nakonec dorazilo 16. Pravda. Na místě se k nám přidalo zvídavé kotě. Hostitelka Stáňa nás vítala perfektní organizací, vlídnými slovy a typickou slovanskou pophstinností, nic méně řidičům zavelela odjez do nedalekých Krabčic a pěším do nedalekého altánku, kde čekali na řidiče. Kotě nás doprovodilo,vyslechlo spolu s námi povídání Stáni a pak se někam ztratilo.A šlo se na věc. Tedy na Říp. Počátek cesty by neznalému signalizoval, že to nebude tak zlé ale zdání klame a ve druhé třetině cesty už někteří z nás tvrdili kopce nebrat a někteří z nás jen tiše lapali po dechu. Nevzdal to ale nikdo, reportérky fotily a o společné foto jsme požádali jednoho z davu turistů, kteří s kopcem zvaným hora bojoval spolu s námi.

Občersveni jsme vyrazili do Krabčic, kam řidiči aut dopravily své motorizované kočáry.. Cestou jako obvykle šel každý chvilku s každým a pusy nám jely o sto šest. Koroavirová pauza byla na Šlápoty dlouhá. V Krabčicích nám na rozloučenou pokynul Praotec Čech a Stáňa nám reprodukovala jeho myšlenky. Ti blbí zůstanou tady, ti chytří jdou dál. My jsme popošlápotili do Roudnice do cukrárny, kterou jsme jako obvykle zvládli obsadit.

Milá Stáňo, Říp v Tvém podání a se Šlápotami byl skvělý. Souhlasím s Tebou ve všem, co jsi nám říkala jen s jednou věcí, se neztotožním. O svém kraji jsi vyprávěla s láskou člověka, který je zde doma a já jsem dnes pod Říp vyrazila znovu, přinést na svůj stůl dary naší krásné země, která voní jahodami, bramborami, čerstvou zeleninou a láskou lidí k rodné hroudě. A Říp, ta buřinka v Polabí je jako tato zem. Drsný a vytrvalý ale štědrý a laskavý. Díky Stáňo, Pavle, Týnko za ten výlet, díky pratáto Čechu za tu krásnou zem.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 06. 2020 09:11
Díky za krásný výlet a objednané počasí. Stáně za perfektní organizaci a občerstvení.
29. 06. 2020 01:27
Ano, výlet byl moc prima a skvěle zorganizovaný.
Všichni už jsou šťastně zpátky doma, i já už se chystám do svého vlastního pelíšku.
Sifaka - ty taky myslíš jen na to mlsání! No, mně ten víkend dal také zabrat, po návratu domů jsem vybrakovala ledničku.
28. 06. 2020 19:14
Děcka, sedím v salónku u Jančury, s Mackem stále ještě pod křídlem ale už nám to pomalu končí. Víkend byl velká akce a bylo to s vámi všemi moc fajn. Stáni pruvodcovsky servis a komplikovaná logistiky včetně domácí marmošky byl zatím bezkonkurenčně nejlepší. Budeme mlsát! Moc díky a zase někdy nashledanou!
28. 06. 2020 17:49
Krásný blog.A musím se znovu opakovat byl to moc fajn výlet a budu se těšit na další setkání.
28. 06. 2020 17:02
Krásně napsané. Alespoň takto zprostředkovaně, ve skutečnosti jsem na Řípu ještě nikdy nebyla:-(
28. 06. 2020 16:02
Domlouvam zážitek v Praze. Podrobnosti napíšu z počítače
28. 06. 2020 15:54
Já také všem děkuji za společnost a pěkně prožitý den. Jiřinka to má krásně zdokumentované, výletem byl nadšený i můj muž. Ještě jednou musím poděkovat Stáně a celé její rodině, na to že mají rozmalovaný dům, se nám věnovala na plný úvazek.
28. 06. 2020 14:37
Jiřko, lépe bych to nenapsala :-)
Severomoravská buňka je už doma :-)
28. 06. 2020 12:44
Jiřinko, moc hezky jsi to napsala. Dnes při rozmalovaném obýváku kafíčko ani nezmiňuji, ale příště, až budeš ve Vraňanech, zkontroluj telefonem, jestli jsme doma a já zatím, než dojedeš, "postavím vodu".
Macatice: Včera jsi mi v okamžiku organizování odjezdu řidičů nabízela štrůdlík. Protože jsem zrovna něco řešila, položila jsem si ho do krabičky od jahodových košíčků a v rámci organizačního shonu a pocitu sytosti na něj úspěšně zapomněla. Byl ale nalezen a k snídani jsem si na něm moc pochutnala. Bylo to "to ono", po čem mé tělo prahlo. Děkuju :-).
Pak ani nevím, jestli jsem pořádně ( řešil se ten přejezd aut ) poděkovala za Tvůj milý dárek. Ryby máme moc rádi, tohle se skvěle hodí :-). Moc díky :-D.
Jsem ráda, že se nám výlet povedl, všichni jsme ve zdraví došli, že lékárnička a kolenní ortéza, které jsem "pro sichr" přibalila do batohu, nebyly třeba. Že většina z Vás v pořádku dojela domů (Severomoravská buňka to má v plánu až dnes :-)) a těším se na další setkání s Vámi, S.
28. 06. 2020 11:43
Bylo to moc fajn a těším se na další výlety :-)
28. 06. 2020 11:19
Výlet byl moc hezký a děkuji Stáně za skvělou organizaci. Jiřinko, napsala jsi to krásně :-) Jsem moc ráda, že jsem s Vámi byla a manžel také :-) Příště pojede rád se mnou. Těším se na další šlápoty:-)
28. 06. 2020 10:48
Byl to moc hezký výlet ještě jednou všem moc děkuji za organizaci a účast a těším se na nějaké další šlápoty :-).

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři