TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Jirina55

Původní Sebekoučink

92 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 5.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 61
Celkem: 53652
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Jirina55

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nejkrásnější pomlázka

05. 04. 2021

Dnešní doba není zrovna moc veselá. Omezujeme osobní setkání, máme omezený pohyb, každý z nás má ve svém okolí někoho, kdo, možná zbytečně, odešel. 

A tak se ve vzpomínkách vracíme proti proudu času, do doby, kdy svět byl normální, a hledáme světlo na konci tunelu. Já jsme se také v čase velikonočním vypravila v myšlenkách proti proudu řeky Labe, až k soutoku Labe s Cidlinou nedaleko Poděbrad. V té době jsem byla šnek uzavřený ve své ulitě, osamělý poutník na cestácch nebo spíš na útěku sama před sebou. A možná už jsem nechtěla ani hledat světlo na konci tunelu. A tehdy jsem si tady, na těchto stránkách domluvila rande na slepo. Na Hájích a človíčkem, o kterém jsem toho věděla moc a moc málo. Ale na domluvenou schůzku jsem dorazila vyzbrojená petrklíčem a z metra vypochodovala žlutá orchidej. a za ní osůbka, která má petrklíče na své profilovce. A pak jsme se představily: Ahoj, já jsem Jiřina. To jsem ještě nevěděla, že společný výet do Poděbrad, kde na nádraží čekala Nevzdávat se - Stáňa je konec tunelu a začíná cesta otevřenou krajinou, kde člověk potkává lidi.

A pak jsme šly proti proudu řeky jarní přírodou a povídání plynulo stejně jako řeka vedle nás. A jako řeka sbírá po cestě další a další přítoky tak i k nám se v proudu času přidaly další kamarádky. Vy .

V to velikonoční pondělí se narodily šlápoty. V to velikonoční pondělí jsem dostala od osudu tu nejkrásnější pomlázku, obrovský dar přátelství. A tak vám i sobě  dnes  přeju, aby tahle doba skončila a život vykročil opět volnou, otevřenou krajinou, ve které se potkají všichni, co se potkat chtějí. Držím nám všem palce, ať je to brzy

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 04. 2021 19:34
Díky vám všem, že šlápoty žijí v našich srdcích. Co žije v srdci, neumírá. Napadl mne nápis nad vstupní bránou hradu a zámku Frýdlant. Je to vyznání švédského důstojníka. kterého třicetiletá válka zavála až do naší vlasti.
Mír je silnější než válka, láska je silnější než nenávist. Jdi s tím, kdo tě má rád
A tak věřím v další společné cesty a děkuju za to, že spolu kráčíme po cestách přátelství
05. 04. 2021 17:50
Eh, myslela jsem, že to bude zase o vejcích a karabáčích!!!!!…a ono néé.....No co vám mám povídat, čtu blog a šimrá mne v nose a špejle to nejsou :-o
Souhlas se všemi níže. Jo a Macatice se nejen vnutila do auta 55 ale i nasáčkovala do itineráře poloopici, myslím źe ku prospěchu zúčastněných. Holt asi jsme fšeci byli/i v pravý čas na správném místě.
Dobrých přátel není nikdy dost. Prostě naše kvítka z Čertovy zahrádky:-)
05. 04. 2021 16:54
Krásně dojemný příspěvek od Macatice :-). Holky jsem moc ráda, že tehdejší výzva byla přijata a hlavně že naše Jiřinka55 k tomuto setkání dala popud :-). Ať žijí naše šlápoty :-)!
05. 04. 2021 16:41
Kamarádky moje. Čtu blog i komentáře se slzami na krajíčku a jsem ráda, že jsme se poznaly. Jste prima holky.
05. 04. 2021 14:14
Jiřinko, já jsem si to prostě přečetla 3x :-).
05. 04. 2021 13:59
Krásně napsané, až mne to dojalo, Tvůj článek, i komentář Jiřinky-Macatice .... děkuju Vám oběma za to, že jste a že tak mohly vzniknout Šlápoty, a doufám, že se zase brzy někde uvidíme naživo :-)
05. 04. 2021 13:04
Jiřinko, ani nevíš, jak jsem ráda, že jsem tehdy našla tu odvahu "drze se ti vnutit do auta", jak tomu začátku říkám já. :-)
Dlouho jsem váhala, jestli vůbec smím se někomu takhle nabourat do soukromí, protože o sobě vím, že nejsem diplomat a leckdy se vyjadřuju značně neomaleně. Trvalo mi to přemítání několik dní, ale bylo mi tě tak strašně líto... Nevím, jestli jsi tehdy byla tak zaskočená, že jsi nedokázala říct "ne", nebo ses té možnosti chytila jako tonoucí se pověstného stébla, protože ses bála vykročit do života sama, ale každopádně tvoje reakce, v niž jsi k výletu přizvala i další případné zájemce, znamenala, že je téměř vyhráno.
Rozhrnula jsi závoje smutku a nechala jsi slunce, aby vstoupilo do tvého života. Říká se, že štěstí přeje připraveným, a tys tehdy už musela být připravená. Zřejmě bys k tomu dospěla i beze mě, ať už přičiněním někoho jiného, nebo sama svou vlastní cestou - i když to by asi ještě nějaký čas zabralo. Každopádně ale, jestli to opravdu byl můj kopanec, který tě na cestě postrčil tím správným směrem, je to nejlepší čin mého života. Aspoň já to tak cítím a tobě děkuji, žes ho přijala.
05. 04. 2021 12:30
Tvá slova napsaná od srdce dojala určitě všechny, které jsme si přečetly tvé řádky.
S nadějí vyhlížíme do budoucnosti letošních šlápot plných přátelských tváří.
05. 04. 2021 11:13
Jiřinko, moc pěkně jsi to napsala. Doufám, že se brzy všichni potkáme na Šlápotách :-)
05. 04. 2021 10:51
Krásně jsi to napsala. Snad se letos uvidíme.
05. 04. 2021 08:49
Jiřinko i tobě přeji to samé. Už se na nějaký ten výletik se slapotami také moc těším:-)
05. 04. 2021 08:25
Jiřinko, krásně jsi to napsala :-). Taky už bych ráda viděla to světlo na konci tunelu a opět se se všemi sešla v dalším krásném kousku naší země :-).
Tak snad nám brzy povolí cestování (prý má k 12.4. skončit) a jelikož je letos jaro opožděné, tak třeba se stihne i loni plánovaná dendrologická zahrada v květnu ?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři