TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Jirina55

Původní Sebekoučink

92 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 5.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 66
Celkem: 53603
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Jirina55

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Korálky všedního dne

02. 12. 2021

Úplně obyčejný čtvrtek 2. prosince.

Vstávám, jako obvykle, ve 4.30 a tou dobou se potkávám s Ajankou. Jana píše nadpis přání hezkého dne a my se postupně přidáváme. Jsme tady a víme o sobě 

Svižná procházka s mými fenkami- Neklouže to a tak to bude spíše indiánský běh a protože denní program je rozevlátý, čeká nás tříkilometrový okruh. hodinky ukazují tempo 5,3 km v hodině a trasu stíháme za 20 minut. Holky si čtou psí noviny...

6.30 odjíždím do práce a kroky přibývají. Dnes musím v práci doběhnout do cíle - uvařeno, uklizeno do 13 hodin. Jdu na posilovací dávku - v této chvíli se ale moc silná necítím  a před tím musím vyvenčit psí holky. Takže další dva kiláčky ve svižném tempu. Jak jinak. 

Ve 14 hodin opouštím ordinaci, oočkovaná. A zvoní telefon. Na pravidelné prohlídce u závodní lékařky jsem měla být v 16 hodin ale kolegyně mi volá, jestli bych nemohla o hodinu dříve. A tak opět nasazuju svižné tempo, tentokrát k autíčku a svižně, leč v mezích dopravních předpisů se přesouvám k poliklinice ale vím, že tam nezaoparkuju a tak parkuju u školky a indiánským během se přesouvám k lékařce. No nazdar. To jí mebude stačit tonometr. Ale ten kupodivu stačí a hodnoty jsou v normě, Následuje prohládka a paní doktorka prohlíží mně a pak moje datum narození a udiveně říká: vy sportujete ??!! Přiznávám to. Se srdcem je hůř. šelestí a šelestí a tak ho krotím dechovým cvišením. Ale fyzičku a životosprávu mi paní doktorka chválí. A chválí i přístup k očkování.

Cválám k zaparkovanému autíčku a oslovila mne maminka jednoho z mých strávníků. Řekla "Děkuju vám" můj synek mi už několikrát řekl, že se nejlépe nají - ve školce. A když nechce večeřet, dozvím se, že si třikrát přidal. Naučil se jíst ryby, zeleninu, luštěniny, pít bylinkový a ovocný čaj, jíst chléb a celozrnné pečivo a ty návyky si ponese do života. Ráda to zítra řeknu svým kolegyním.

Cestou domů vyzvedávám jeden z posledních vánočních dárků. Drobnosti, které vypovídají spíš o snaze potěšit než oslnit. Jsou to dárky pro přátele které mám v dojezdové vzdálenosti. Škoda, že mnohým z vás můžu jenom napsat. 

Vyřizuju na poště vratku poškozeného zboží a s tím chlapcem, co sedí za přepážkou se k sobě chováme příjemně.. A stejně příjemně se k sobě chováme i s prodavačkou v květinářství. Lidé kolem mně. Jsou milí. Jsme milí jeden na druhého. Jdu zaplatit účty SVJ. Hanka je sousedka, kamarádka, myšlenka i ruka podaná jedna druhé.

Doma vítačka s pejsky, dodělávám večeři a večer trávím s klukem 70+ Venčím psy a sedám ještě tak  na hoďku k počítači. Vyřídit poštu a dopsat tento blog. A být s vámi

Co na tom, že ráno překonávám bolest abych rozhýbala kostru, uvedla kosti do pracovní polohy abych mohla na první ranní kilometry. Co na tom, že v práci se občas objeví ponorka, kterou COVID hodně rozvinul.Co na tom, že musím být ve střehu za volantem protože do pitomce na silnici nemůžeš narazit. Co na tom, že chlopně šelestí jinak než by měly, že jsem večer unavená a s tím svým klukem 70+ občas usneme u televize. Umíme spolu pracovat, mlčet, smát se i uvolnit se a zavřít oči s pocitem bezpečí vedle toho druhého Co na tom, že jsou chvíle, kdy bych raději šla na druhý břeh. Zatím jsem tu myšlenku vždycky odehnala. A korálky dnešního dne mui dávají za pravdu

Hodinky ukazují 22.45, 21 377 kroků, 76 minut aktivní chůze  a 920 kcal. a tento blog ukazuje jeden úplně všední den. A když se nad ním znovu zamyslím, ty růžové korálky převažují nad těmi šedými. Ale růžová a šedá je moje oblíbená kombinace a šedá se hodí ke všem barvám a podtrhujr jejich krásu. Udělejme si občas podobnou bilanci. Krásný večer

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 12. 2021 01:40
Jiřinko, ty umíš tak krásně psát o tom, jak se radovat i z všedních maličkostí každého dne a ukazovat, že vlastně vůbec nejsou všední. Přeju ti spoustu každodenních radostí, které jsou radostmi, protože je tak umíš vnímat a přijímat. A těším se, že se zase brzo uvidíme naživo.
05. 12. 2021 08:27
Jiřinko, děkuji ti za tento den, nevím jak to děláš, ale vždy když si přečtu od tebe blok, tak se moje duše zklidní,mysl rozjasní a srdíčko pookřeje. Takže prosím trochu zpomal a dopřej i tvému srdíčku klid, pohodu a lásku......
03. 12. 2021 19:57
Jiřinko, moc se sem nedostávám, minulí měsíc náš Martínek byl jen čtyřikrát ve školce, za celí měsíc. Stala se ze mne hlídací babička, tak jsem našla tvůj článek dnes. Máš krásně nabouchaný den, také mám raději trochu tempo, čtu tady že se máš šetřit, něco na tom je, ale vím že si to uděláš stejně podle svého.
03. 12. 2021 17:52
K tvému blogu jsem se dnes dostala až teď, jako ostatně k celé stobí rodince, ale tak krásně napsaný popis dne jsem už dlouho nečetla. Tiše závidím tvou aktivitu, nesahám ti tou svou ani po kotníky :-). Odpočinek, ale patří k pohybu stejně jako zdravé stravování , pokus se prosím zařadit ho do programu dne :-) Srdíčko potřebuje odpočinek :-)
03. 12. 2021 12:59
Jiřinko, nejsi na klíček :-) ?
Obdivuji tvuj elán ale trošku uber, když srdíčko zlobí.... i odpočívat je potřeba.
03. 12. 2021 08:53
Jsi úžasná! Tolik pohybu nemám za celý týden, opatruj se.
03. 12. 2021 06:01
Krásně napsané. Hned po ránu mě tvůj blog zlepšil náladu. Díky.
02. 12. 2021 23:09
Jiřinko, jsi prostě dobrá:-). A na špatné myšlenky vlastně ani nemáš čas. Ať ti tvůj elán vydrží hooodne dlouho.:-)
02. 12. 2021 23:01
Moc krásně se to četlo.....
02. 12. 2021 23:01
Jiřinko, musím napsat, že by jsi se měla šetřit, ale vím, že pejskové nás udržují v kondici :-) A hned po té, že jsem ráda, když se ráno podívám na Stob a vidím Ajanku a tebe, jak všem přejete krásný den :-) Jsi prostě skvělá "Naše" Jiřinka ! Moc se těším na další Šlápoty, až nám ukážeš krásnou Prahu.
02. 12. 2021 21:41
Jiřinko, úplně Tě vidím. Přikláním se sice k Ajance s tím zvednutým prstem, aby ses šetřila, ale na druhou stranu vím, že Ty tohle tempo k životu prostě potřebuješ. Tak alespoň občas kompromis. Vlastně Ti tu Tvoji akčnost závidím, Ty jsi prostě holka jak vítr :-).
02. 12. 2021 19:50
Jiřinko, ano jsme ty první ranní ptáčata :-). Zahajujeme spolu den a myslím, že si zdejší osazenstvo na to tady už zvyklo :-).
Tvůj den a nejen tento je téměř k závidění , tolik pohybu co máś, to je úžasné:-)!.
Ale na druhou stranu, když srdíčko zlobí, tak by jsi ho měla začít více šetřit a ten pohyb nebo spíše teda to tempo by jsi měla zvolnit !
Takže se těším na další ranní vítání a ráda si přečtu, že jsi taky ten den odpočívala :-)!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři