TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Jirina55

Původní Sebekoučink

92 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 5.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 55
Celkem: 53646
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Jirina55

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Stáří není pro sraby

18. 12. 2022

Po nároočném týdnu jsme se včera vypravili za kamarády pejskaři do Dolan. Je to taková namíchaná společnost kluků a holek ve věkové kategori 17 až 70 plus ale psí kamarádi, příjemné prostředí cvičáku a krásné oklolí údolí Vltavy, tiše plynoucí řeka mezi skálami a prostředí vesnice kde dopravní značka na odbočce upozorňuje , že tam silnice končí vypovídá tak trochu o atmosféře, která tam vládne. 

Poseděli jsme u krbu a každý tak trochu bilancoval, co se povedlo a co se nezadařilo a u nás starších došlo jak jinak i na zdraví a kvalitu života.

Všichni jsme ten typ dědečkú a babiček, kteří žijí nejen vnoučaty a televizními seriály ale závodíme, připravujeme své psí kámoše na zkoušky z výkonu, trénujeme ty mladší, řídíme svá auta . Prostě aktivní stáří, človíčci, kterým i mladší , když nám něco nejde, říkají koukni se do občanky ...

Je nás tam několik, kteří už na tom nejsme zdravotně nejlépe. Cukrovka, kardiak, onkologický pacient, endoprotéza kyčle. .... ti starší znají v reálu, ti mladší z internetu. Ale ti, kterých se zdravotní problémy týkají žijí tak, jako by se nic moc nedělo. Ne nestrkáme hlavu do píísku, svěřujeme se vědě lékařské s víírou, že bude líp a shodli jsme se na tom, že stáří není pro sraby a možná svým přístupem k životu ukazujeme těm mladším cestu k tomu, jak zůstat mladý a nezlomený.

PS Ona ani ta včerejší ceta v počasí jaké bylo nebyla zrovna brnkačka

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 12. 2022 23:28
Krásně jsi to napsala a doufám že se v roce 2023 uvidíme s celou partou Šlápot.
21. 12. 2022 22:02
Je to moc pěkně napsané, je to o životě, neumím si představit být zavřená doma. To je čekárna na smrt. Dokud nám nohy slouží, tak toho musíme využít a né přežívat ale žít. Také se těším že se opět sejdeme a klidně zase u nás.
18. 12. 2022 18:55
Jiřinko, moc krásně jsi to napsala. Je fajn, že máš okolo sebe skvělou partu lidiček, kteří tě mají rádi. Doufám, jako sifaka, že se brzy setkáme :-)
Ajanka, to napsala moc hezky. Také obdivuji všechny, kteří jsou aktivní. A pantáta je na tom jako rodiče Ajanky. §Sedí doma u televize a nadává, jak ho bolí nohy a že se zachvíli už nepostaví.
18. 12. 2022 13:18
Jiři, ráda tě čtu a véřím, že ještě dojde na osobní setkání. Ty jsi totiž nezmar! :-)
18. 12. 2022 09:20
Jiřinko, já obdivuji všechny človíčky 60+, když jsou aktivní a hlavně se snaží být aktivní i přes zdravotní problémy.
Mám paní sousedku, které je okolo 95 let, ta za jakéhokoliv počasí vezme hůlčičku a minimálně 2x denně se jde projít po okolí. Když je teplo, sedne na lavičku a udělá si pár posilovacích cvičení, radost se koukat, jak je aktivní :-). Naopak moji rodiče ( 75) nevytáhnou nohy z bytu, max když jedou autem dokoupit jídlo, vůbec si s nějakou aktivitou nelámou hlavu....a nikdy ani neřešili :-(....
18. 12. 2022 09:03
Jiřinko, to je moc krásně napsané a je v tom mnoho pravdy. Připomnělo mi to heslo od Stáni : nevzdáme to !!!! Kdo má v sobě bojového ducha, je ochoten znovu a znovu vstát a jít, ten si i ve střáří žije krásný život, ty jsi toho příkladem.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři