TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 31. 05. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kivvi

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 372
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zádost o radu

31. 03. 2016

Drahé přítelkyně a přátelé, v dnešním příspěvku bych se na vás ráda obrátila s prosbou o radu. Dilema je následující:

Právě podstupuji intenzivní přípravu na státní zkoušky, což je sice bohulibá, nicméně pro mě poměrně náročná a stresující záležitest (asi mnohé z vás ví, o čem mluvím).

Zároveň však také padlo rozhodnutí odlehčit trochu život, zdravěji jíst a více se hýbat. (Už tušíte v čem je háček?)

Zdravé jídlo je fajn, ale po letech uzobávání během učení jsem poněkud frustrovaná z nedostatku cukrů během studia a ano, zkoušela jsem si dát kus jablka nebo mrkve, bohužel kýžený výsledek se nedostavil a rozhození pokračuje a vede k neuspokojivým studijním výsledkům.

Cvičím, to mě baví a pomáhá mi to odreagovat se po celém dni nad učebnicemi, ale toho času není víc než trochu a nervy mi asi nedovolí udělat si ho víc, ačkoli vím, že by mi to prospělo.

Co byste mi poradili? Jak jste se s problémem vypořádali vy, pokud jste ho někdy řešili? Děkuji!

 

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 04. 2016 16:15
Jo a moc držím palce!
01. 04. 2016 16:13
Já se na hubnutí i na stravu před závěrem taky vykašlala. Do státnic jsem nepřibrala, mazec nastal až potom. Dávala jsem si velké volno od fit stylu a dorazily mě stresy v práci a nechuť řešit váhu a kondici.
01. 04. 2016 10:36
Děkuji všem mockrát za radu. Sice jsem to tušila, ale mám za to, že je lepší se v takovém případě ujistit ;-)
31. 03. 2016 18:25
Nevím, jestli se tí moje rada bude líbit, ale hubnutí bych nechala až po státnicích. Udělala jsem totiž kdysi to samé a začala jsem hubnout před státnicemi. Když jsem na ně dorazila, sice mě každý obdivoval, jak jse m dokázala zhubnout, ale moje psychika dostala pořádně zabrat ze dvou stran. Potom mi začaly padat vlasy a vůbec jsem se musela dostat zpět do kondice. Tak že cílené hubnutí po mé zkušenosti ti teď nedoporučuji!
31. 03. 2016 17:19
Já dala přednost škole, nedokážu aktivně hubnout (sestavovat, nakupovat, připravovat a pravidelně jíst) a zároveň jet duševně "nadoraz".
31. 03. 2016 17:19
Nejprve studium a pak hubnutí, mám to u vnučky to samé.
31. 03. 2016 16:59
Já osobně bych se asi v takové situaci na nějaké extra hubnutí vykašlala, zvlášť pokud to má negativní vliv na studijní výsledky, přece jenom státnice děláš jednou, na hubnutí bude i pak času dost.
31. 03. 2016 16:08
Sama by ses měla rozhodnout čemu dát přednost. A pokud bys nějaký ten týden nestarala o váhový úbytek, určitě se Ti hned všechno nepokazí a nepoletí váha rapidně nahoru. Hodně štěstí u zkoušek. :-)
31. 03. 2016 11:17
Priority, jak pise Nada. Snaz se nemit doma vylozene prasarny, to ovoce si nakrajej a pridej k nemu orechy ruznych typu a horkou cokoladu. Snaz se jist vyrovnane hlavni jidla. Pravidelne si davej aktivni pauzy s pohybem. Snaz se spat v tradicni hodiny, nenatahuj noc donekonecna. Cim pravidelnejsi rezim a lepsi zachazeni s vlastnim telem, tim lip se ti bude i ucit. A jo, gruntovani je povoleno - to zazila asi vetsina z nas :-) Ale ma to sve opodstatneni, pri uklidu si zaroven podvedome i rovnas myslenky. Stejne jako pri tom cviceni.
31. 03. 2016 10:23
Ahoj, osobně jsem se na pravidla víceméně vybodla a šla jsem do toho tak, že jsem si udělala hromady dobrot místo velkých jídel, na mlsání sušenky s ovocným tvarohem, 70% čokoládu, ořechy a pod. Obědy a večere v klasické formě, tj. teplou večeři a oběd jsem měla krémovou zelninovou polívku, abych neměla pocit, že se šidím. Dolů nic nešlo, ale ani nešlo nic nahoru. Ostatně těch prá týdnů se to nepo... Držím palce u státnic. Nakonec je to lehčí než to vypadá, ale to je po každý bitvě :-)
31. 03. 2016 10:15
Stanov si priority. Co je v nejbližším období pro tebe důležitější, shodit pár kil, které zpočátku nikdo nepozná kromě tebe, zatěžovat hlavu hubnutím, nebo se v klidu učit na státnice a po jejich složení se zaměřit na hubnutí? Když zvolíš státnice, dopřej svému mozku potřebnou energii ve formě mandlí, ořechů, kvalitní čokolády v přiměřeném množství a učení ti půjde samo. Držím palce k úspěšnému složení státnic a ukončení školy. Ostatnímu se můžeš věnovat celý další život.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři