TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Lenora

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.7 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 23927
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Propočítaný recept na zelňáky

24. 01. 2014

Zrovna jsem dopekla a jelikož jsem si dala tu práci recept propočítat, tak se s vámi o to podělím :

500g kysaného zelí
280g polohrubé mouky
110g vajec / 2ks /
špetka soli, trocha kmínu a majoránky

Slité zelí pokrájím na drobnější kousky- aby to nebylo jak provazy :-D a v míse hnětu rukama spolu s moukou vejci a přidám sůl a koření dle chuti. Po uhnětení z těsta tvaruju placičky o průměru cca 5 cm a tloušťce 1cm... Palcičky peču na plechu vyloženém pečícím papírem nasucho, bez tuku v troubě při teplotě 190 stupňů mezi 35-40 minutami.

Stobácký propočet - všechny údaje jsou na 100 g placek :  590 kj
Bílkoviny - 5 g
Tuky      -  1,55 g
Sacharidy - 25,4 g
  Snad to někomu z vás přijde vhod :-D Já běžím taky nějakou placičku zakousnout než mi je všichni vyluxují - to bych se s tím počítala zbytečně ..............

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 01. 2014 18:50
tak to jsem ještě nejedla! píšu do receptu, díky ;-)
25. 01. 2014 13:13
Díky za ten propočet!! Zelné placky mám strašně ráda,jenže je nedělám. Potom bych jedla a jedla a jedla....
25. 01. 2014 13:06
Celozrnná mouka se tam může dát určitě...
25. 01. 2014 10:53
Zelňáky jsou výborná věc. Díky za propočet. Udělám je určitě. :o))
25. 01. 2014 09:02
může se tam dát celozrnná mouka ?
25. 01. 2014 08:05
Vřelé díky, mužovi budu péct štrůdl a tak si do trouby šoupnu také tuto dobrotu, již se těším na mňamku, hezký den
25. 01. 2014 07:19
Jééé ty mám ráda, také si je udělám :-)
24. 01. 2014 23:11
Vařím též, jsou výborné - je možno použít místo zelí malounko povařenou najemno pokrájenou kapustu ( dobře okapat) a přidat česnek...
24. 01. 2014 20:13
To se mi líbí, určitě vyzkouším:-) Díky!
24. 01. 2014 19:51
určitě vyzkouším,dík!!!!
24. 01. 2014 19:43
No jo, já je dělala taky z čerstvého Křimického zelí, prodávají ho přímo v Křimicích na váhu............to zelí chutná úplně jinak, než kysané v lahvích z krámu :-)
24. 01. 2014 18:36
Vypadá to zajímavě, i kaloricky. Hanko, jak to chutná?
24. 01. 2014 18:35
jojo, taky je milujeme, díky za přepočet :-)
24. 01. 2014 17:32
Taky je dělám a vždycky se po nich jen zapráší:-) A nejlepší jsou z křimického zelí:-)
24. 01. 2014 17:21
Díky za přepočet, vypadá to, že budou prudce jedlé!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři