TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 09. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Martin Pavek

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 13
Celkem: 373
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Lektoři

Martin Pavek

Jak psát blog?

Rozvíjíme SEBEKOUČINK, aneb co by měl program umět v roce 2020

02. 04. 2020

Milí uživatelé STOBklubu a především uživatelé Sebekoučinku,

již uplynulo pár let od posledních velkých úprav v programu Sebekoučink a rádi bychom v rozvoji a vývoji i nadále pokračovali. Aktuálně přemýšlíme, jak program dále rozvinout a vylepšit, aby bylo jeho užívání co nejpříjemnější. Nějaké nápady již teď máme, ale zajímal by nás hlavně váš názor, 

CO VÁM BY SE LÍBILO, ABY PROGRAM UMĚL?

CO NOVÉHO BY MĚL UMĚT A CO ZE SOUČASNÝCH FUNKCÍ JEŠTĚ VÍC VYLEPŠIT?

 

Hlavním cílem letošní inovace je především to, aby program plnohodnotně fungoval i na mobilu, který je nejpoužívanějším zařízením. Současně s tím ale chceme program vylepšit a obohatit o nové funkce, zajímaly by nás vaše postřehy a zkušenosti při používání programu, co vám vyhovuje a co naopak ne.

Pochopitelně nedokážeme slíbit vše, ale uděláme, co bude v našich silách :-)

Odpověďi nám prosím pište do komentářů níže a ideálně do neděle 12. 4. 2020.

Děkujeme moc, za celý tým STOBu Martin

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 05. 2020 13:02
Už asi pozdě, ale přece zkusím jeden podnět - bylo by možné sdílet recepty mezi přáteli? A nebo to jde a jen jsem na to nenarazil? Děkuji
19. 04. 2020 09:54
Omlouvám se,že reaguji ještě teď po doporučeném datumu psaní námětů.Přesto bych uvítala nějakou úpravu při listování mezi recepty.Když si prohlížím recepty,které by mě mohli inspirovat,najedu si na ně, rozkliknu ,přečtu složení,postup přípravy a pak bych se chtěla vrátit zpět na stejné místo,kde jsem s prohlížením receptů přestala.Pokaždé se dostanu maximálně na konec první stránky a pak musím opět odkliknout tlačítko "více receptů"a opakovaně prohledávat vše postupně,než se dostanu na místo kde jsem skončila.Nebo dělám něco špatne?Díky
14. 04. 2020 10:49
Zdravím,nebylo by možné při používání vaši aplikace v mob.telefonu umožnit načítání potravin pomocí QR kódu?Moc to urychluje zapisování .Děkuji a přeji hezký den
09. 04. 2020 12:51
Ještě mám další náměty:
1) Ve starém Sebekoučinku se v Jídlokoučinku zobrazovala energetická denzita stravy, uvítala bych tuto informaci i v novém Sebekoučinku, pokud se tedy ve výživě stále ještě energetická denzita sleduje.
2) K Fitkoučinku a k semaforku, který dává zpětnou vazbu k energetickému výdeji: Je jistě chvályhodné, že uživatele upozorňuje červenou či žlutou barvou na nedostatečný výdej (nedostatek pohybu). Je pravda, že většina lidí se hýbe málo nebo tak akorát. Ono se to ale s pohybem dá také přehánět, že. Lidí, kteří to přehánějí s pohybem, asi moc nebude, nicméně přesto si myslím, že není v pořádku, když někdo cvičí 3 hodiny denně v posilovně, zapisuje si to do Fitkoučinku, a semaforek mu svítí zeleně, jako že je to v pořádku, a ten uživatel za to dostane plný počet bodů. Myslím si, že ten Fitkoučink by měl hlídat i nějakou tu horní hranici v množství pohybové aktivity, kterou by ten uživatel neměl překračovat, a po jejím překročení by se mu také měl snižovat počet bodů.
06. 04. 2020 18:58
Tak za mě by jsem uvítala to co píše Macatice. Proč stále dokola vyplňovat zadávací údaje spojené s věkem, pohlavím, atd... Myslím že když si dávám krátké cykly, tak to neustálé vyplňování je docela otrava.
30. 03. 2020 13:49
Dobrý den, já jsem před lety s Vámi krásně zhubla, ale mám vyšší hladinu cukru. Proto jsem přešla na stravu s nižším obsahem sacharidů. Nemusím užívat léky.
Ale sebekoučink mi vyhovoval a vrátila jsem se k němu. Jenom mi vadí, že je v nastavení omezení bílkovin a tuků. Tak se nemohu řídit dle semaforků.
Vím, že máte jiný styl, ale nemohla by tam být nějakou formou i možnost nastavení dle vlastních požadavků?
29. 03. 2020 08:52
Dobrý den, já bych uvítala, kdyby se v Jídlokoučinku v té zelené přehledové tabulce jídelníčku u jednotlivých jídelních chodů zobrazovala kromě energie a množství bílkovin, tuků a sacharidů také množství přijaté soli, cukru a vlákniny. Dále, jestli je to možné, bych ocenila, kdyby Sebekoučink stanovoval individuálně doporučený maximální denní příjem soli s ohledem na množství fyzické aktivity. Obecně se sice doporučuje příjem max. 5 g soli denně, ale třeba člověk, který skoro denně intenzivně cvičí, a tím pádem se také u cvičení výrazně potí, asi bude mít vyšší potřebu soli než třeba člověk, který začíná s hubnutím a ještě není zvyklý na aktivní pohyb. A podobně jako u soli to bude také u příjmu tekutin. Uvědomuji si ale, že tady může být problém ve stanovení doporučeného příjmu i vzhledem k tomu, že záleží také na vnějších vlivech, jako je třeba teplota v prostředí, kde se člověk nachází - v létě při 30 °C se člověk samozřejmě potí víc než v zimě venku při 5 °C...
28. 03. 2020 19:00
Macatice, ze starého, třeba rok cyklu, by to chtělo aspoň váhu. Ale také jsem zadávala údaje ten den kdy jsem končila.
28. 03. 2020 16:50
Sebekoučink teď nevyužívám, na jednu věc si však z doby, kdy jsem navazovala jeden cyklus bezprostředně za druhým, pamatuju.
Vždycky mě štvalo to opakované vyplňování vstupních údajů při otvírání nového cyklu. Kdyby bylo možné při ukončování rovnou navázat na nový cyklus, který by "předvyplnil" údaje z ukončovaného cyklu s možností nějaké editace u hodnot, které se změnily (Nevím, jak je to s vyplňování věku, ale pokud se vyplňuje, želo by to určitě programově vyřešit vyplňováním nikoli věku, ale měsíce a roku narození, taktéž aktuální váhu by bylo možné převzít ze závěrečné hodnoty ukončovaného cyklu).
A kdyby byla možnost převzít vstupní údaje z nějakého svého, třeba rok starého cyklu, kdyby člověk znovu najel na sebekoučink po delší pauze, bylo by to fajn.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři