TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 440
Celkem: 25119
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Je to těžké..

21. 10. 2020

Ano je to těžké. Od 4.10. mám imobilní maminu a můj život se změnil o 100 %.Přesto , že jsem volala záchranku, že mamka je úplně mimo, nepostaví se na nohy , svěrače nefungují, odmítá jíst a pít , tak mi ji za 2 hodiny vrátily zpět, že ji nic není !!!!!! Tak to byl šok. Tak okamžitě pořídit kalhotkové plenky,neproputná prostěradla. Objednala jsem služby, že mi 3 x denně chodí pečovatelky pomáhat s hygienou. A naše doktorka mi pro ni nasadila antibiotika, že ji našli, že má v krvi zánět. Z toho se během pár dní rozvinul oboustranný zápal plic.Takže celý první týden jsem tam běhala každou chilku + po 8 hod. antibiotika. Po týdnu odběry krve / to jí udělají na pečovateláku, zatím neni schopná nikam dojít) a číslo, které ukazuje zánětlivé parametry bylo ještě větší. Takže další antibiotika. Doktorka se na ji přijela podívat, a řekla mi, Mášo musí se rozchodit, sedět, pár krůčků každý den, pomalu ale neustále. Nejhorší je, že nechce nic jíst, takže to je s ní každodenní velký boj o každé sousto. Po týdnu zase odběry krve a včera mi doktorka řekla, že nejhorší máme za s sebou. Že zánětlivé parametry klesají, ale zdaleka nejsme na normě.Dala mi další antibiotika, cílené na plíce a 26.10. zase odeberou krev a podle výsledku uvidíme co dál. Teď už ji do nemocnice nehodlám poslat, pokud nepůjde o život !!! Doktorka se mnou souhlasí, doma to má lepší.

Měla jsem chodit na 2 kurzy na VU3V, ale přihlásila jsem se jen na jeden, všechny kroky co tedky nachodím jsou jen ode mně k ní domů.Aby toho nebylo málo, tak se mi opět udělaly hemeroidy. Začal mne bolet zub a nakonec musel ven. Měla jsem několikrát velkou krizi, kdy jsem se z ničeho nic roztřásla, nebo rozbrečela. Hlavně ten první týden, to bylo pro mne fakt hodně těžké. Doktorka  mi nasadila prášky , abych se uklidnila.

Tedky po 3 týdnu už to zvládám mnohem lépe i bez prášků !!! Dost jsem se i od pečovatelek naučila co a jak, abych si neodrovnala záda.Včera jsem i dostala velkou pochvalu od doktorky, že se o ní fakt velmi dobře starám.  Takže tak, obdivuji všechny pečovatelky co se starají o takovéhle pacinty 24 hod denně. Mají mojí velkou úctu. Už totiž vím, jak těžké to je........

 

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 10. 2020 19:31
Mášo hodně síly a pevné nervy! Nemáš to jednoduché, tak jako mnohé z nás, ale maminka si tvoji péči určitě zaslouží a ty budeš mít dobrý pocit, když jí ji budeš schopná co nejdéle a s láskou moci poskytnout. Drž se.
23. 10. 2020 07:37
Děvčata moc děkuji za podporu a ano Majko63, myslet na sebe a nestydět se za to , je to vůbec nejtěžší !!!!!! Moc , moc děkuji, pomohlo mi to , fakt !!!
22. 10. 2020 10:59
Máš můj velký obdiv, protože to, co děláš, vůbec není samozřejmost. Starat se o takhle nemocnou maminku je nejen fyzická dřina, ale obrovská psychická zátěž. Drž se a snaž se při tom všem myslet i na sebe a nestydět se za to.
21. 10. 2020 19:40
Mášo, nemáš to lehké. Přeji mamince i tobě hodně sil. Drž se!
21. 10. 2020 19:08
Tedy Mášo, máš naloženo :-o Hodně elánu a pevné nervy ti přeju. A mamce silu jít dál. Nutridrinky bezva, taky mám vyzkoušeno s taťkou.
21. 10. 2020 17:35
Milá Mášo, vím, o čem mluvíš. Před několika lety nás krátce za sebou opustili tři z našich rodičů. Do toho se vsunula série komplikovaných operací mé nohy a trvala denní péče o postiženou dceru.
Tak, jak psala nedávno Jiřinka 55 Majce: Kdo nezažil, nepochopí.
Přeji Ti hodně sil. Máš dobré srdce a to pomůže mnohá úskalí překonat nebo alespoň zvládat líp.
Pro Tvou maminku je obrovský dar, že může být v Tvé péči. Já jsem po operacích strávila v nemocnici osm týdnů, kdy jsem nesměla z postele. Vím, co to je za štěstí, dostat možnost vrátit se ke své rodině. Nestěžuju si, sestřičky se snažily, dělaly pro mne hodně, ale doma je doma. Je to úplně o něčem jiném.
Přeji Ti hodně sil. I když jsou pokroky třeba malé, pocit, že děláš, co můžeš, pomůže Tobě i mamince.
Drž se, myslím na Tebe.
21. 10. 2020 12:36
Mášo, držím palce, ať je mamince čím dál tím líp ... Nutridrink doporučuju taky, maminka sestřiny kolegyně taky odmítala jíst, Nutridrink byl to jediné, co zvládla vypít ... a na třech Nutridrincích denně žila ještě 7 let. Přeju hodně sil!
21. 10. 2020 09:38
Mášo, snad už je to na lepší cestě, ale jakákoliv rekonvalescence u starých lidí je běh na dlouhou trať. My jsme s bráchou na maminku dva, ale taky nám to dá zabrat.
Teď je opravdu složitá doba - veškeré nemocnice se připravují na covidovou krizi a omezují neakutní péči a hledají volná lůžka a zdravotnické kapacity, kde se dá.
Doktorka má pravdu v tom, že je nutné, aby maminka každý den aspoň trochu vstala. Ale neumím ti poradit, jak ji k tomu motivovat. Ta naše byla po zlomenině stehenní kosti v nemocnici, a tak měla motivaci cvičit, aby mohla domů - řekla jsem jí trošku nadsazeně, že dokud nebude schopná sama vstát z postele a dojít si na záchod, tak ji nepustí.
A i teď s ní každý den musíme dvacet minut až půl hodinycvičit, i když se jí nechce. Ale dá si říct.
21. 10. 2020 09:19
Mášo, no nemáš to lehké ........zvládáš to dobře......drž se!
21. 10. 2020 09:06
Tvůj příběh mi připomíná jak přes kopírák moji mamku. Před 3 týdny nám ji chtěly s otravou krve vrátit domů že jí nic není. My jí máme už třetí týden v nemocnici, už je bez zápalu plic ale je z ní ležák, protože jak je slabá ani se neposadí resp. nevydrží sedět když se jí snaží osadit.
Drž se musí to být velmi náročné pro vás obě. Myslím na vás.
21. 10. 2020 08:11
Mášo držím palce ať se vše vylepší, hlavně se drž ať to vše zvládáš, také jsem se starala o manželovo maminku, vím co to je.
21. 10. 2020 07:57
Mášo, drž se , jsi šikovná a statečná holka. Denní péče o někoho blízkého je opravdu hodně náročná a to hlavně psychicky. Hlavně, že už se mamka lepší. nezkoušeli jste Nutridrinky? Jsou v nich všechny živiny i vitamíny a většinou i dobře chutnají.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři