TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 452
Celkem: 25135
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133054.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zpráva pro Vás.....

20. 11. 2021

Moje souputnice, již delší dobu jsem se neozvala. Jen tak denně vyplním mojí chodící tabulku, přečtu pár vašich příspěvků a to je tak všechno.Byla jsem vyčerpaná, psychicky na dně, bez nálady, povinnosti plním setrvačně.Péče o maminu už zvládám s vypětím všech sil a kdo to nezažil, neuvěří, jak je to vyčerpávající a beznadějné....

Tak jsem se rozhodla, že musím něco změnit, něco ,kde se mi uleví, kde vypustím páru, kde mne to nakopne.

Přihlásila jsem se na jogu.První hodina byla taková zvláštní, já tvrdá materialistka, na co si nešáhnu, tomu nevěřím, ale odhodlaná ze sebou něco udělat. Přeci je něco mezi nebem a zemí, ne ??? Všechno se vším souvisí. Tak se nechám vést a opravdu se snažím příjímat vše ,jak jen to jde. Už mne překvapilo jen to dýchání, to je tedy síla. Cítím se po hodině plná sil..., ne spíš bych to nazvala : plná energie...

Taky jsem si našla doma knižky se cvičením 5 Tibeťanů , přečetla, odkoukala to na internetu a pustila jsem se do nich. Zatím zvládám cviky udělat 5 x. Mám problém s prvním cvikem, káčou, nemůžu se 21x zatočit, po konzultaci s naší cvičitelkou jogy, mám cvičit točení pomalu, v klidu, co dám a postupně přidávat. Začala jsem na 3 a už dám 5. Mám cíl do jara, že to zvládnu 21 x, tak aby to bylo to správné cvičení tibeťanů.

A to nejdůležitější nakonec. Přihlásila jsem maminu do domů seniorů. Je to tady u nás v Nové Roli. Dům je po rekonstrukci, je tam vše nové, pěkné. Skoro všechny pečovatelky a sestřičky tam znám. Zažádala jsem o jednolůžkový pokoj a tak čekám na zprávu, jestli mi ji tady přijmou. Bylo by to pro mne suprové, denně bych mohla za ní chodit na návštěvu.Když to tady nevyjde, tak budu hledat něco jiného někde jinde. Dala jsem na radu mé dcery, že už to takhle sama táhnout nemůžu.....jen si nemyslete, nebylo to jednoduché rozhodnutí !!!! Ale tím přiznáním si, že už to nedávám a že to musím řešit, se mi děsně ulevilo a já už zase vidím světlo na konci tunelu.......

Závěrem jen chi říct, že mi je líto, že jsem nebyla na dnu zdraví ( nebyl nikdo, kdo by mi pohlídal mamku ), byla jsem už 3 x  a vždy se mi to moc a moc líbilo. Tak snad přístě !!!!!!

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 11. 2021 22:42
Holky už ti všechno napsali. Ten pecovatelak v místě by byl určitě nejlepší, tak ať vám to vyjde. Ono všechno se zvládnout nedá a někdy je to na jednoho moc. Tak držím palce, ať to vyjde:-)
22. 11. 2021 17:30
Mášo, je to těžké rozhodnutí. Přeju, ať Ti maminku umístí a ať se jí tam líbí. A Tobě hodně sil, zdraví a klid v duši.
21. 11. 2021 17:45
Mášo, není je jednoduché a dobře jsi udělala. Mamka byla ležák jen pár měsíců a neměla jsem ji doma, do toho jsem si dálkově dodělávala maturitu. Naštěstí mi s domácnosti pomohl manžel a děti. Vůbec nevím, jak jsem to zvládla. Obdivuji každého kdo zvládne celodenní péči.
Jóga ti určitě pomůže, cvičím ji už pár let, ale stále jsem začátečník. Držím palce, ať ti maminku vezmou co nejdříve!
21. 11. 2021 15:41
Mášo,držím Ti palečky,jóga pomůže,také jsem měla stejné pocity jako Ty.
21. 11. 2021 09:28
Milá Mášo, drž se. I já vím o čem píšeš. Moje rodiče mi odešli nečekaně, když mi bylo 43 a 45 let. Ale tchánovci péči potřebovali. Nebylo to jednoduché, ale i mě nakonec psycholožka doporučila umístění v domově. Ono když sama spěješ ke zhroucení, tak není jiná cesta. Chodili jsme pečovat s manželem střídavě, o víkendu společně. A joga ti určitě prospěje. Přeju ti hodně sil a hlavně osobního klidu a zdraví.
21. 11. 2021 07:29
Děvčata moc děkuji za podporu.Když nefunguje mozek, tak nefunguje nic.Mamka je naprosto ztracená v čase, v místě, neví co dělá ( tím myslím i osobní hygienu ), co říká, tedky co mi ji vrátili z nemocnice, tak byla i imobilní.Po měsící jsem ji jakž takž postavila na nohy. Mne ještě poznává, ale to je tak všechno.Plní příkazy, leží nebo sedí a čeká na mne. Ať dělám co dělám lepší už to nikdy nebude, jen horší.....a to je ta beznaděj...
21. 11. 2021 06:54
Mášo, vše napsaly děvčata níže. Já třeba v koroňáckých časech víc než dřív vnímám, jak starý člověk nechce být na obtíž a jak je to trápí, když vidí, ze pečujícího ta dlouhodobá starost zmáhá. Je těžké nedat to na sobě znát. Přeji ti Mášo, ať to dopadne dobře a pro mamku bezva bydlení a nové přátele:-)
20. 11. 2021 23:58
Mášo, starala jsem se o tátu i o maminku - byla od 54 let na berlích a rok a půl o manžela na kyslíku a tak vím, co to je . U mamky to bylo 20 let. A já žila jejich životy. Mně drželi psi a nakonec jsem právě díky pejskům začala žít svůj vlastní život. Ale pro tebe i pro maminku bude lépe, když budete obě v pohodě a Ty odpočatá a společné chvíle vás budou těšit. A´t je to co nejdéle
20. 11. 2021 20:32
Mášo, to je moc dobře, že ses dala na jógu. Člověk potřebuje dobít baterky.
Vím, o čem mluvíš. My jsme taťkovi splnili přání zemřít doma, ale je to opravdu náročná cesta. Přeji Ti, ať Ti maminku umístí a ať to všechno zvládneš.
20. 11. 2021 19:01
Mášenko, ano chápu , je to těžké rozhodnutí, ale když začneš cítit že už to nezvládáš, je dobré vyhledat pomoc. Není na tom nic špatného proto tady ty možnosti jsou a budu držet pěsti, ať maminku přijmou a tobě se uleví a hlavně se tam o ni dobře postarají a ty jí budeš i tak na blízku .....
Jóga, no tu jsem nikdy necvičila ,ale určitě pomáhá a hlavně je to pro tebe vypnutí a relax. Moc držím palečky, ať se z toho kolotoče brzy dostaneš !
20. 11. 2021 14:59
Přesně vím jak se cítíš a jak je celá situace těžká pro tebe i pro mamku, když je člověk na péči o někoho blízkého sám bez možnosti výpomoci , nedá se to dlouho vydržet. Hrozí absolutní vyhoření a pak se z toho dostat je opravdu velice náročné. Přeji ti aby maminku přijali do Domova seniorů a aby se tam dobře cítila. Tobě přeji úspěch v tvé nové aktivitě, aby ti jóga pomohla zvládnout těžkou životní situaci.
20. 11. 2021 11:43
Milá Mášo, naprosto tě chápu. Je to vyčerpávající stav starat se o blízkého nemohoucího člověka. Je to vyčerpávající jak po psychické tak i fyzické stránce. Vím o čem píšu ( možná víš, že jsem o otce starala téměř rok něž ho v 93 letech zabil covid. ) Vozík, otevřené bércové vředy, dvě domácnosti. Zemřel letos v únoru. Do domova by nešel, když na to přišla řeč, odmítal jíst, pít. nechtěl žít. není to jednoduché rozhodnutí, to tedy není.
20. 11. 2021 09:49
Ahoj, já tě plně chápu, dokud to šlo, střídaly jsme si mamku se sestrou u nás doma, dokud to šlo byla v pečovatelském domě a my za ní denně chodily na střídačku. Pak ale měla úraz v době covidu, sepsi,zápal plic .... Nejprve byla v nemocnici, pak v LDN a pak jsem jí našly místo v domově seniorů (celou dobu několik měsíců jsme jí nesměly vidět a telefonovat jsme si začly až když byla v domově). Tím že nebyla rehabilitace, udělaly nám z ní "ležáka". Když pak začly návštěvy, měly cvičení, různou kulturu, mohly ven atd. hodně pookřála. No a ted zas návštěvy zatrhly a jen si můžeme volat. Podotýkám, že jsme tři sestry, ale všechny chodíme a budeme ještě mnoho let chodit do práce,tak jiné řešení nebylo. S tou jogou a Tibeťany jsi dobrá, že si se do toho pustila. Ať se ti daří.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři