TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nessinka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 750
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Nessinka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nízkotučný ... ano/ne

11. 02. 2013

Takže ... při sestavování jídelníčku mám pořád problém s tuky. Všude čtu, že když chci hubnout, tak kupovat jedině nízkotučné tvarohy, jogurty, sýry atd. Když si ale připravuju jídelníček a používám tam tyto nízkotučné potraviny, nedostanu se za den ani na 50% na semafórku :-/ Řeším to tak, že pak "přeleju" olivovým olejem aspoň zeleninu. Ale nebylo by lepší koupit si např tučnější jogurt?

Možná je to i tím, že olej ani máslo na přípravu masa ani jiných jídel nepoužívám a vše vařím v páře nebo "na vodě".

Popravdě jsem z toho trochu zmatená a nevím, co je teda lepší.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 02. 2013 14:58
ja jsem si nejak odvykla delat maso na tuku :-) takovej losos z parniho hrnce nebo z panve, to je strasne velkej chutovej rozdil ... nebo brambory ... ty z pary nemusim ani solit, jak jsou vyborny ... no a aby pritel neprskal, tak trebas hovezi steak mu delam na kontaktnim grilu a tam taky neni tuk potreba :-) ... no a aby nebylo kure z pary takovy bleee divny, tak ho zabalim do alobalu ... pusti to stavu, ktera mi zustane v alobalu a tou si to pak preliju, fakt mnamka ... sice alobal asi taky neni uplne to pravy, ale na rolky a plneny veci nejlepsi
12. 02. 2013 13:32
Ahoj, jak holky už napsali, rozhodně se neboj 3% jogurtu, ty 3g tuku které to má navíc ti neublíží a vsadím se že tělu to bude prospěšnější než ochucená a zahuštěná voda...co se týče tvarohů, tak kupuji nízkotučný z Kauflandu, ale je to kvůli ceně a tomu, že jsem si navykla, pokud je v akci polotučný, tak pro změnu koupím ten, stejně tak je to se sýry 30% a 45%, pokud se jedná o 1-2 plátky mezi chleba, neřeším to. Jedině mozzarellu si kupuji light kvůlu vyššímu obsahu bílkovin, chuťově mi to přijde stejné. Tuky jsem vždycky doháněla oříšky-nejčastěji lískové, mandle, pak jsem začla do ovesné kaše přidávat trochu nastrouhaného kokosu, i když někteří tvrdí že je to nejhorší tuk ever, mně to ale v té kaši chutnalo, nebylo ji pak nutné doslazovat medem. Obdivuji tě, že pod maso nedáváš ani lžičku oleje, to já bych takové nemastné-neslané jídlo nemohla pozřít, i když třeba brokolici a brambory dělám taky na páře. Jedna lžička oliváče pod maso ti neublíží, když máš teflonovou panvici, tak ani víc není potřeba na 1 porci. Rozhodně bych se tuků nebála, když máš semaforky večer na 60%, tak bych to zas nedoháněla salámem nebo jinou mastnou nechutnou věcí, ale pamatuj, že tuky ti pomůžou k lepšímu trávení a rovněž tak k pocitu zasycení.
12. 02. 2013 12:34
Tak to já si sice kupuji nízkotučné jogurty, ale víc nic...občas sýr...jinak eidam 30% a když tvaroh, tak polotučný :)
12. 02. 2013 12:32
Přesně tak jsem to měla i já, proto nízkotučné potraviny nekupuji. Jinak tuky lze doplnit i např. oříšky, já když jich mám málo, dám si trochu bílé hollandie a hrstičku oříšků a jak to vyskočí.
12. 02. 2013 12:12
Já nízkotučné jogurty a tvarohy apod. vůbec nekupuji (jen mám vyzkoušené dva jogurty, které jsou v nízkotučné variantě lepší než v normální). Kupuji střední cestu :) a někdy se odměním i "tučnými" :) ale to jen poskromnu. I stímto přístupem se do tuků vejdu (mám většinou mírně pod). Takže bych se orientovala podle "chuti" a né podle nápisu nízkotučné ;)
12. 02. 2013 12:11
Měla jsem ten samý problém, teď kupuju jogurty s tučností 3,5 ale i 10 procent tuku. Ten si přidám třeba do salát, podle toho jak vycházejí semaforky. A co si budem povídat ty bez tuku nic moc :))
12. 02. 2013 12:05
no ty tuky mám taky každý dem tak na 70% ale zase si říkám že nemusí být 100% mám totiž víc bilkovin jinak dávám si do salátu olivy nebo si dám 10g ořechů občas mozarelu rajčátkem ale nezdravý tuk do sebe navíc neláduji to raději svítím červeně
12. 02. 2013 11:11
Když mi chybí tuky, tak si do jogurtu přidám 4-5 na drobno rozkrájených lískových oříšků (šly by asi i vlašáky, ale ty mi nechutnají), a hned mi to trochu naskočí. :-)
12. 02. 2013 11:06
Nízkotučné jogurty nejím, podle mě už to není jogurt. Dávám přednost 3%. Tvarohy odtučněné také ne. Sýr 30% někdy koupím i 20%. Olivový olej na zeleninu je super. Držím palce :-)))
12. 02. 2013 10:59
rozhodně bych to míchala, občas si dát nějaký dobrý sýr nebo tučný tvaroh neuškodí:-)
12. 02. 2013 10:43
Pokud máš málo tuků,nevidím důvod proč si nekoupit tučnější jogurt :-)) Má lepší chuť :-))
12. 02. 2013 10:43
nízkotučné nekupuj. aby byly husté, je v tom škrob a agar. lepší je, když jsou husté přirozeně díky tuku.
12. 02. 2013 10:21
3% jogurt je lepší než nízkotučný a občas kousek tučnějšího sýra neuškodí
12. 02. 2013 10:20
Určitě bych se neomezovala jen na nízkotučné mléčné výrobky, podle mě tělo potřebuje tuky z nejrůznějších zdrojů. Takže si klidně dej jednou za čas nějaký tučnější sýr nebo jogurt... Ovšem to neznamená, že by zakápnutí zeleniny olejem bylo špatně - zelenina obsahuje i vitamíny rozpustné právě v tucích. ;-) Prostě všeho s mírou, ničemu se nevyhýbat, nic nepřehánět.
12. 02. 2013 10:18
Na jedné přednášce o zdravé výživě dokonce paní doktorka říkala, že syrová zelenina je samozřejmě dobrá (vláknina), ale pokud jde o vitamíny, tak ty se uvolňují právě, když se ten salát zakápne trochou toho oleje (píšu to jak debil, protože to neumím lépe vysvětlit), prostě trocha oleje na syrovou zeleninu je prý dobře...:-)
12. 02. 2013 10:11
Olivový olej na zeleninu je fajn, taky to tak dělám, když mám tuků málo. Parní hrnec nemám, maso či zeleninu dělám s trochou olivového oleje na keramické nebo teflonové pánvi, když mi tuky nejdou, přidám klidně kousek másla na brambory nebo zeleninu. Tučnější tvaroh nebo sýr taky klidně, ale jsou to živočišné tuky, u jogurtů se radši podívej na složení, aby obsahoval jogurtové kultury a ne všelijaká zahušťovadla. Dobré jsou také ryby, třeba losos nebo zavináč.
12. 02. 2013 08:45
Nebo tučnější tvaroh, ta tom taky nevidím nic špatného. Pokud máš tuků málo :)
12. 02. 2013 08:44
Ahoj :) Já teda se přiznám nízkotučné jogurty moc nejím. Spíš si dám klasický s 3 procenty tuku, Eidam 30 atd. Takže tuky mám večer v pohodě, tak akorát. Ten olivový olej je určitě v pořádku, ale zase...všeho moc škodí. Dala bych si na tvém místě občas ten oliv. olej, občas snědla klidně tučnější jogurt nebo bych si nastrouhala na jídlo tučnější sýr. :)
12. 02. 2013 08:42
Taky to neustále řeším...Ale dělám to jinak...Kupuji nízkotučné potraviny a tuky doplním lněným semínkem, olivami nebo právě olivovým olejem...A nebo když mám tuky opravdu tragické (jako dnes 25%), dám si k večeři mozzarellu...ta je tučná až až:)
11. 02. 2013 23:17
Ahoj,
já myslím, že olivový olej do salátu je dobrý, protože obsahuje nenasycené mastné kyseliny. Tučný jogurt (smetanový) obsahuje spíše nasycené mastné kyseliny, které nejsou moc vhodné, určitě ne ve velkém množství. Samozřejmě chce ale občas udělat ve svém jídelníčku nějaké zpestření, takže proč si občas nedat smetanový jogurt? Jde jen o to, že se nic nesmí přehánět.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři