TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Petrusa86

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3400
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 10.55 km
Kolo: 23.50 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Petrusa86

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

A zase od začátku

03. 01. 2019

Není to tak dávno, co jsem psala výsledky svého ukončeného prvního cyklu... byly krásné. Byl červenec a já si léto užívala plnými doušky, hodně cvičila, sportovala... někdy v srpnu jsem zpozorovala, že mi váha stojí a ne a ne se hnout. Trochu mě to znepokojovalo, protože najít tu hranici mezi cvičením a správně nastavenou stravou... to není jen tak. Možná jsem se prostě bála vyššího příjmu a tak neuvedla hodiny sportu pravdivě, možná to bylo i tím, že jsem se často úmyslně dostávala do kalorického deficitu. Líbilo se mi, jak rychle jsem o nějaké to kilo lehčí. Kdo ví. 

Zlom nastal v září, kdy jsem nastoupila do práce a na hodiny do fitka jezdila s výčitkami. Přecijen tři děti doma, které také zrovna nastoupily do zařízení... 12. 9. jsem v práci měla úraz (pád a vymkutý kotník), pár dní nato zápal plic, kdy jsem skončila v nemocnici a se cvičením byl konec. 

Odvahu se zase pomalu začít hýbat jsem našla v listopadu, kdy se ještě tak nějak dalo jít ven. Ale i když mi pobyt venku vyhovuje nejvíc, není na něj čas... prostě není. Tma je tak brzy a víkendy se snažím maximálně věnovat rodině, navíc nejmenší už měl od září 3x antibiotika. Takže je nejlepší varianta se "ztratit" na hodinku do fitka anebo s dětmi - koupila jsem si brusle na led a po x letech se na ně postavila. Pátky chodíme večer se synem, neděle i s dcerkou (ta se teprve učí, takže to o pohybu moc není). 

Abych to zkrátila... začala jsem chodit také znovu na alpinning, přidám spinning, protože mě baví a chci ještě kruhový trénink. Nejen, že mi pohyb chyběl, ale od září jsem po Vánocích navážila o 5kg navíc. Ano, mám sice pořád krásných 13kg dole než v dubnu 2018, ale takhle to nejde. Bez Sebekoučinku se nehlídám a opravdu se neudržím, často nejím v intervalech, nedžím pitný režim. Takže jsem si založila nový cyklus a dnes jsem začala druhý týden. Asi jsem čekala váhový úbytek už po týdnu, kdysi to tak bývalo..., ale pokud bych měla být zcela upřímná, Silvestr jsem prostě jedla a pila, na nový rok na návštěvě taky trochu. Do toho MS a druhý měsíc nová antikoncepce. Respektive antikoncepce asi po 12 letech... Tak nějak si na sebe zvykáme :) 

Budu se snažit a uvidíme za pár týdnů. Pokud se váha nepohne, asi si nechám poradit odborně... ale upřímně, nechce se mi dávat peníze za něco, co zvládnu pomocí STOBu - tedy hlavně za tvorbu jídelníčků a sebekoučink. Potřebovala bych se nějak "nahodit", tyhle odpoledne, kdy je brzy tma a já zrovna nejedu cvičit... sežrala bych kde co. Hrůza. 

Držte mi, prosím, palce... děkuji a krásný a šťastný nový rok všem :) 

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 01. 2019 09:37
Držím palce i u nohou
04. 01. 2019 09:26
Buď v klidu. podle fotky i psaní jsi mladá holka, nijak oplácaná a věř, že daleko důležitější je mít OK psychiku než vizáž, i když to leckdy spolu souvisí. jak píšou děvčata, chce to postupovat pomalu, ale poctivě a uvidíš, že do léta už zase budeš nadmíru spokojená. a měj se ráda i taková, jaká jsi teď.
04. 01. 2019 03:31
Palce určitě držíme všichni :-)
A s tím "nehubnoucím" sebekoučinkem - vzpomínám na vánoce před rokem. Chtěla jsem před nimi zhubnout o dvě tři kila, abych měla na svátky "polštář". Začala jsem 12týdenní cyklus s koncem přesně o Štědrém dnu. Nastavila jsem si ho na osvědčení hodnoty hubnoucího cyklu z doby asi rok zpět. A nic se nedělo. A nic se nedělo. A pořád se nic nedělo. Jenže já nejsem z těch, pro které je váha prioritou, tak jsem to nechala plavat a dál jela podle nastaveného Sebekoučinku. A najednou - bez vědomé změny, nevím, co to spustilo - tři čtyři týdny před Vánoci váha začala lézt pěkně pravidelně dolů a na ten Štědrý den jsem měla své minimum za posledních 30 let.
03. 01. 2019 23:43
Držím a přeji úspěch.
03. 01. 2019 23:26
Držím!
03. 01. 2019 21:39
Už jsi to zvládla, tak určitě půjdou kila dolů. Chce to jen vydržet a nic neuspěchat. Pomalými krůčky k velkým cílům :-) Držím palce!
03. 01. 2019 21:36
Tak přeji ať se daří.
03. 01. 2019 21:27
Palce určitě držíme. Já bych k tomu přidala i myšlenku, abys nespěchala a měla se ráda. Lepší pomalu a trvale než rychle a s nervy. Potřebuješ i odpočívat a relaxovat, to je stejně důležité jako pohyb. Moc Ti přeju, abys našla tu správnou rovnováhu :-).
03. 01. 2019 20:07
Budu ti držet palce ať se ti daří. Zvládla jsi to jednou, půjde to i po druhé.
03. 01. 2019 19:43
Měl by ti v tom pomoci sebekoučink. Pokud jsi ho dobře nastavila( správně vše vyplnila) a dodržuješ podíl základních složek a ostatní, tak tomu dej aspoň 4 týdny, než začneš něco řešit. Pokud sis opravdu spomalila metabolismus, tak ani ty 4 týdny ti nepomůžou a budeš potřebovat ho rozhýbat i za cenu, že nějakou chvíli půjde váha nahoru.... Je to opravdu děsný období a chce to pevný nervy.....
Tak snad se ti želvička pohne správným směrem :-))!
03. 01. 2019 19:09
Držím palce, ať se ti daří, lepší je zabojovat co nejdříve. Mě se to nepodařilo tak mám před sebou velkou porci kg, kterych bych se ráda zbavila.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři