Datum registrace: 16. 01. 2011
Pytyslava
Původní Sebekoučink
                                0 %
                            
                            
                            
                                0 kg
                                12 kg
                            
                        Již zhubnuto: 0 kg
Počítadlo pohybu
| Můj pohyb | |
|---|---|
| Chůze: | 0 km | 
| Kolo: | 0 km | 
| Cvičení: | 0 h 0 min | 
| Všichni uživatelé | |
| Chůze: | 143757.57 km | 
| Kolo: | 67291.75 km | 
| Cvičení: | 5972 h 31 min | 
Přátelé
Stob skupiny
Získané body
Pytyslava
Jak psát blog?Ovesná kaše
27. 03. 2014
										Ahojky všem,
před nějakým časem ( no,ono už je to cca asi 3 roky zpět ) Tu byla jedna šikovná, mladá a krásná účastnice STOBu a dávala jednoduchý a hlavně rychlý návod na ovesnou kaši, která byla samozřejmě domácí přípravy....
Sice jsem hledala, ale nemůžu si vzpomenout. A proto se na vás všechny obracím, jestli náhodou neznáte nějaký rychlý a dobrý recept na domácí ovesnou kaši...
Děkuji a přeji krásný a nerušený den, plný sluníčka :o)
		
			před nějakým časem ( no,ono už je to cca asi 3 roky zpět ) Tu byla jedna šikovná, mladá a krásná účastnice STOBu a dávala jednoduchý a hlavně rychlý návod na ovesnou kaši, která byla samozřejmě domácí přípravy....
Sice jsem hledala, ale nemůžu si vzpomenout. A proto se na vás všechny obracím, jestli náhodou neznáte nějaký rychlý a dobrý recept na domácí ovesnou kaši...
Děkuji a přeji krásný a nerušený den, plný sluníčka :o)
							Hodnocení (2 hlasů):
						
									
					Komentáře je možné psát až po přihlášení.
29. 03. 2014  20:20
				           Lenulipet
				           Já dělám kaši úplně stejně jako ajanka . Stejným způsobem si dělám i jáhlovou či pohankovou kašičku (také z vloček). 
				         29. 03. 2014  11:16
				           
				           Jestli mohu přihodit svůj, tak 50g celých vloček, 100ml mléka, 100g tvarohu "uvařím" v mikrovlnce, přidám kakao a vlašské ořechy nebo nesolené arašídy, podle chuti lze dosladit. Zbožňuju tu chuť vařeného tvarohu, jako když se dává do buchty a taky kaši parádně zjemní. :-) Nejlepší je nechat odležet přes noc a ráno ohřát. Mňam. :-))
				         28. 03. 2014  16:45
				           
				           Pokud nechceš med,tak můžeš dát pro chuť trošku vanilkového cukru :-).Já si tuto kaši dělám nejraději s mraženými jahodami a malinami :-)).
				         28. 03. 2014  16:44
				           
				           Já dělám rychlou ovesnou kaši v mikrovlnce.40 g ovesných vloček z Lidlu nebo Emco ovesné vločky) zaliji asi 150 ml polotuč.mléka,zamražené jakékoliv ovoce a šup s tím do mikrovlnky na 3 minuty plný výkon.Potom zamíchám s  malou lžičkou medu a je hotovo.Pokud je kaše hustá,naředím už studeným mlékem.Můžeš vařit i bez ovoce a to zamíchat až potom.Mě to takto vyhovuje protože se ovoce rozmrazí zároveň s kaší :-).Je to rychlé nanašpiníš žádné nádobí kromě misky a lžičky :-)). 
				         28. 03. 2014  15:22
				           
				           no...úplná ranní rychlovka - smíchám lžíci ovesných vloček s lněným semínkem a zaleju trochou horké vody. Než to nasákne, nastrouhám půl jabka, půl banánu, nebo jiné ovoce, oříšky apod. Přihodím lžíci tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu a zasypu skořicí. Je to víc ovocné než vločkové, ale pokud je dost tvarohu, zasytí to dokonale :) 
				         28. 03. 2014  14:45
				           
				           Achooj,
tak já tu tři roky nazpět psala recept, ale jestli jsem ta krasavica mladá, to teda nevím... :-DDD
- 40g ovesných vloček,
- 10 g instantní ovesné kaše malinové,
- 200 g kefírového mléka (nakonec to není poznat, nebuj :-)),
- lžíce nakládaných brusinek (či prostě nějaké ovoce rozmašírované),
- lžíce medu (resp. dle chuti :D),
- 10 g slunečnicových semínek (bo jiná jadérka)
- lžička psyllia.
Přes noc nechat nasáknout a ráno na 3 minutky do mikrovlnky.
Není lepší ranní pošušňání. :-)
Brou chuť
Ája
				         tak já tu tři roky nazpět psala recept, ale jestli jsem ta krasavica mladá, to teda nevím... :-DDD
- 40g ovesných vloček,
- 10 g instantní ovesné kaše malinové,
- 200 g kefírového mléka (nakonec to není poznat, nebuj :-)),
- lžíce nakládaných brusinek (či prostě nějaké ovoce rozmašírované),
- lžíce medu (resp. dle chuti :D),
- 10 g slunečnicových semínek (bo jiná jadérka)
- lžička psyllia.
Přes noc nechat nasáknout a ráno na 3 minutky do mikrovlnky.
Není lepší ranní pošušňání. :-)
Brou chuť
Ája
28. 03. 2014  14:19
				           
				           vařím normální,nedrcené vločky ve vodě a pak dochucuju podle nálady - někdy lžíci sušeného kokosového mlíka, někdy oříšky, mandle, sušené ovoce (nejčastěji brusinky), někdy živé ovoce (jablko, hruška, banán), někdy mražené (to pak vyrábí ty "šmoulí" a jiné barevné kaše), někdy posypu strouhanou 70% čokoládou, někdy trošku medu...
				         28. 03. 2014  07:48
				           
				           Děkuji moc za odpovědi - já právě si jí taky dělávala a když byly čerstvý borůvky a jahůdky a maliny, tak to bylo bááájo :)
				         27. 03. 2014  19:39
				           
				           Mně od Emca taky nechutná. Kupuju si v Mark and spencer - tu bez příchutí, neslazenou - dám ji do vody s mlékem (půl na půl - moje mamka tak dělala kaši přímo z vloček). Nakonec nakrájím jablko, pár vlašských ořechů, skořici...
				         27. 03. 2014  18:49
				           
				           Ovesné vločky nechám nabobtnat v mléce, pak kaší uvařím jako krupicovou, je dobré přidat strouhaná jablka a skořici 
				         27. 03. 2014  16:22
				           
				           Zvláštní ... jak to chutná, když jsou vařené ve vodě? Já koupila ve zdravé výživě vločky přímo připravené na kaši, ale ne se spoustou špatných věcí jako jsou v pytlíčcích od emca apod. čistě jen vločky, ale asi nějak zvláštně upravené a ty stačí zalít horkým mlékem (podle všeho asi i vodou) a nechat pár minut stát a je to ... pak tam hodím co je po ruce, rozinky, brusinky, dosladím medem, nebo zamíchám rozmačkaný banán, v létě hrozny, jahody ... co se namane ...
				         27. 03. 2014  14:48
				           
				           Dělám kaši stejně jako lin18: 2 vrchovaté lžíce vloček trochu podliju vodu a krátce povařím do zhoustnutí, což trvá tak 1 minutu. Vody dávám málo a popřípadě během vaření mohu ještě přidat, kdyby to bylo moc husté. Taky dochucuju jablky, skořicí, lžičkou hrozinek a většinou do hotové kaše přidávám odtučněný tvaroh.
				         27. 03. 2014  13:46
				           
				           Já dělám úplně nejjednodušší ovesnou kaši : Uvařím ovesné vločky ve vodě, přidám nakrájená jablka, skořici. Pak si dle semaforků doladím....přidám buď ořechy, nebo tvaroh, nebo oboje :)
				         Pytyslava
Aktuality
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

				                    





